Hjem Om Susann Blogg Kurs Essensielle oljer SHOP Logg inn

Selfcare, styrke & ærlighet

dagbok 2020 me/cfs Jan 13, 2020

Selfcare, styrke & ærlighet er mine power- ord for 2020, de ble veldig tydelige etter at jeg har hatt en tur i grøfta etter jul.

 

Neida jeg har ikke kjørt utfor veien, ikke sånn bokstavlig talt, men jeg har vært litt ute å kjøre, sånn med å ta vare på meg selv i julen. 

Flere enn meg som synes det er vanskelig å holde gode rutiner i julen?

Etter at jeg ble syk i 2013, har det blitt veldig viktig å ta skikkelig godt vare på meg selv. Rett og slett for at jeg skal ha det bra. Jeg har det aller best når jeg sover godt, spiser bra, lever rent og stresser lite. 

I hverdagen er det (ganske) enkelt, men i julen/ feriene er det vanskeligere. Så nå i julen har jeg vært litt på viddene, ikke helt borte, men spist mye tung mat, drukket litt vin, spist litt mer søtsaker og snudd døgnet på halv 8. 

I tillegg har vi mørketid her oppe i Lofoten, summen av alt dette, har vær lik en treig start på januar. Juleferien har blitt ekstra lang, jeg trengte rett og slett en timeout.

Nok en gang har jeg fått kjent på at helse er ferskvare og hvor viktige de små daglige rutinene er.

Det som jeg gleder meg over, er at det tar kort tid å finne tilbake til energien igjen. Da jeg var på det sykeste kunne en utskeielse ta mange måneder å reparere. Nå snakker vi timer og kanskje dager. Det føles som om grunnmuren blir bare sterkere og sterkere.

Selfcare, styrke & ærlighet

Så til saken, og mine power-ord for 2020.  Jeg hadde brukt desember på å legge planer, satt meg ganske hårete mål for hva jeg ønsket å oppnå dette året. Vekkeren jeg fikk etter å ha hatt en skikkelig nedtur, har endret alle mål og planer. 

Jeg har brukt starten på det nye året til å vende blikket innover og virkelig kjent etter hva som er viktig for meg. Disse power ordene er mine for 2020:

👉🏻Selfcare

👉🏻Styrke

👉🏻Ærlighet

Jeg skal fortsette her og snakke, eller rettere sagt skrive litt om ordet STYRKE her, for det er det som er det mest utfordrende for meg nå. Det siste året har jeg kjent at kroppen min er klar for å utfordres på styrke og fysikken. Jeg har holdt meg selv tilbake...

Et av hovedsymptomene ved ME er anstrengelsesutløst utmattelse. Det kan kjennes ut som en kraftig influensa, som setter inn og den kan vare lenge. I 2014 og 2015 opplevde jeg måneder med "influensa" etter selv små kraftanstrengelser. Dette husker kroppen min, så tanken på trening og fysisk aktivitet slår på fight flight modusen og lager stress i kroppen.

Jeg er rett og slett redd for å bli syk igjen. Fornuften min vet at jeg kjenner kroppen min så godt nå og fornuften vet at jeg har verktøyene jeg trenger for å stoppe i tide og for å komme meg på beina igjen. Det er bare det at ikke alle cellene i kroppen har forstått det det enda, satser på at de kommer etter.

Uansett, jeg har altså tatt mot til meg og satt meg STYRKE som et mål dette året. Jeg skal styrke kroppen min, og det skal gå fint. (Når jeg i tillegg fikk masse treningsting i julegave, tar jeg det som et tegn å at det er bare å komme igang.)

Planen er å starte veldig forsiktig å trene. Jeg har skaffet meg medlemsskap på treningssenter og fått laget et tilpasset opplegg. Starter under det jeg klarer... ganske langt under og tar det derfra. Prøver så langt det er mulig å unngå de stor svingene i formen.
(Skal skrive mer om dette etterhvert) 

Jeg har tilogmed klart å overbevise kjæresten om å bli med meg, YESS! (Det hadde jeg aldr trodd 🥳)

Målet - Lofotfjellene

Å bo i Lofoten med masse fine fjell rund seg er inspirasjon i massevis. Siste fjelltur hadde jeg i juli 2012. Nå kjenner jeg at det oppnåelig med å sette fjelltur som mål i 2020. Første topp ut er Glomtinden (419 m.o.h) til sommeren, uten krasj og hviledager etterpå. 

Har du lyst å følge med på veien, så har jeg laget en kategori som heter Dagbok 2020, der kommer det oppdateringer underveis. Både oppturer og nedturer. (Det er her ordet ærlighet kommer inn, å tørre å dele mer. Både av dagene der ting går på skinner, men også de dagene der ting sporer av.)

 

Close

50% Complete

Bare et steg til

Legg igjen navn og epost, så sender jeg deg mer informasjon.

Med å legge igjen eposten din, godkjenner du at jeg kan sende deg epost.