Stress, meditasjon og 4 årstider i bilen - jepp det er en sammenheng!

essensielle oljer ukategoriserte tanker Jun 30, 2021

Bjørn bruker å erte meg med at når vi møttes hadde jeg 4 årstider i bilen.. Han har jo rett i det, jeg hadde virkelig 4 årstider med meg, badetøy, akebrett, ski, varme og kalde klær ++ Og det en slik bil, bare hvit 🤪

Poenget er at det speilte egentlig livet mitt da, det var ikke pustepauser mellom aktivitetene, årstidene, egentlig aldri. Jeg trodde jeg likte fullfartlivet, hadde nok en god dose flink pike syndrom og ser i ettertid at jeg hadde så mye stress i kroppen at det føltes ikke bra å sitte stille.

I fullfart er det vanskelig å høre hva kroppen trenger, og jeg gikk glipp av alle beskjedene. Til slutt bestemte kroppen min seg bare for å ta en lang pause og jeg hadde ikke noe valg. 

Under den lange pausen lærte jeg en hel masse, en av tingene jeg lærte er verdien i skikkelig god - dyp hvile. 10 minutter avspenning/ meditasjon er mer effektivt enn 2 timer skrolling/ halvsoving på sofan. (Effektivitets argumentet fungerer veldig godt på min hjerne for å få meg til å meditere 😇)

Jeg har studert og eksperimentert med mange typer avspenning og meditasjoner, og funnet frem til noen få jeg liker. Det jeg kan konkludere med er at jeg ikke liker stille meditasjon, liker best når en stemme henter meg inn når jeg drar på tankevift. 

(Typisk definert Ajna, for deg som er into Human Design)

Her er mine 3 beste tips til meditasjons apper:

  1. Appen Calm 
  2. Yoga Glo - Søk på yoga nidra om du vil hvile. Ellers er det mange fine yogaprogram der.
  3. Insight Timer også en app med mange gratis meditasjoner

Når vi snakker om hvile, må jeg nevne oljene mine. Fikk lyst å fortelle historien om når jeg fikk oljene og luktet på dem for første gang.

Jeg kjøpte en oljepakke (til 3000 kr) av den enkle grunn at jeg ville ha lavendellukt i hudkremen min + prøve å lage kremen min selv. Kunne selvfølgelig kjøpt bare lavendel, men det var enklere å bestille pakken, der har du meg. 

Jeg har aldri angret et sekund! Det er en skikkelig klisje, men livet mitt tok en annen retning idet jeg klikket bestill knappen. 

Jeg fikk hentemelding fra posten en uke senere og jeg skyndte meg ned for å hente pakken, rev opp esken og gravde frem lavendelflasken. Åpnet den og tok en god snus.... og hatet den. Jeg ble kvalm, urolig i kroppen og skjønte egentlig ingenting. Ble så skuffet.

En smule flau og irritert for at jeg hadde brukt 3000 kr på en lavendel jeg ikke likte 🤪 dekket jeg over flausen ovenfor Bjørn (og litt meg selv) og latet jeg som om jeg likte oljene i starten 😂 Ja vet, helt tullete men glad jeg gjorde det likevel. 

Lang historie kort: Etter en tid ble jeg invitert med i Katrine (min yogalærer som jeg har stor tillit til) opplæringsgruppe og begynte å skjønne at jeg kunne bruke oljene til SÅ mye mer enn lavendellukt i hudkremen. Blant annet personlig pleie, løfte humøret (;;Wild orange!!!), smakstilsette mat, sove bedre, mer energi, naturlig husvask +++

Kreativ som jeg er, tente jeg på alle kreative plugger når jeg skjønte hvor enkelt jeg kunne lage mine egne vaskemidler med ting jeg har i skapet + oljer for ekstra rengjøring og himmelsk frisk lukt. 

Jeg gikk i gang og byttet ut alle vaskemidlene mine på null komma niks. Nerden i meg dykket samtidig ned i hva giftstoffer gjør med oss og jeg skjønte plutselig at dette var en nøkkel jeg trengte på min healingreise! 

Når jeg lærer noe nytt må jeg alltid dele og hele naturlig husvask prosessen finner du i kurset her: Vaskeskolen - Naturlig hjem

Mens jeg holdt på med mitt, kjente jeg god effekt på kroppen, energien ble bedre og jeg ble enda mer nysgjerrig på hva oljene kunne gjøre for meg og familien min. Nå 4 år og 1000 vis av bøker, blogger, videoer og artikler senere er jeg helfrelst. Jeg bruker bare oljer, til alt! Stresse ned, sove godt, spise bra, leve rent, førstehjelp, myggspray, kos.. ja ALT. 

Kort tid etter at jeg skjønte hva oljene kunne gjøre og kjente effekten på kroppen begynte jeg å dele med alle jeg kjente, og ville jeg lære alle andre å bruke oljene. Det igjen førte til Team Supernaturlig, et nydelig felleskap med en haug inspirerende mennesker, som jeg er såååå takknemlig for å få lov å dele oljene med, og ikke minst lære av hver dag.

Har du oljer og vil bli med? KLIKK HER
Har du ikke oljer og vil bli med? KLIKK HER (Jeg gikk all in med familiepakken og har ikke angret et sekund!)

Hehe også tilbake til lavendel historien og stress som denne bloggen egentlig handler om. Jeg likte som sagt ikke lukten av lavendel i starten og her er grunnen til det:

Jeg elsket lavendel lukt, men saken er at jeg hadde ikke kjent på REN lavendel før. Oljene og badesaltet jeg hadde fra før, var tilsatt kunstig lavendel. Ren lavendel har en veldig beroligende effekt på kroppen og min kropp var ikke klar til å roe ned. 

Nervesystemet mitt hadde vært i fight flight modus i så mange år, så når lukten av lavendel traff den limbiske delen av hjerne min og sa "slapp av," ble det en sterk kroppslig reaksjon av det. 

Gjennom kunnskapen jeg tilegnet meg om oljene, og gjennom yoga har jeg lært å tillate kroppen min å hvile. Og det rare + magiske er at et sted i prosessen tillot kroppen lavendel som støtte og jeg eeeeeeelsker lukten av den nå og den deilige følelsen av hvile den gir <3 

Legger med en herlig beroligende diffuser blanding til deg her, akkurat den jeg startet dagen min med i dag, nyss fordi jeg trengte en rolig og inspirerende start på dagen idag ❤️

Rolig og inspirert morgen

3 dråper wild orange
2 dråper lavendel
1 dråpe frankincense

PS om du vil ha et hint når jeg poster nye blogger, legg igjen eposten din her, så sender jeg deg e-brev :) 

Bli e-brevvenn 

Bli med i vårt inspirerende e - brev fellesskap. Jeg sender deg e - brev når jeg poster nye bloggposter, har inspirasjon å dele, har lagd et nytt kurs eller det dukker opp noe annet snacks som er verdt å dele.

Jaaaa, send meg brev