ALT - spray + hvorfor

essensielle oljer Sep 02, 2019

Idag skal jeg dele en superenkel oppskrift med deg, nemlig hjemmelaget Alt -  spray, altså vaskespray du kan bruke til alt mulig & selvfølgelig naturlig og fin.

Men først litt om bakteppet for at jeg er så nerdete opptatt av green cleaning og å fjerne giftstoffer fra livet mitt.

Interessen startet for snart 3 år siden. Jeg hadde vært syk lenge med kronisk utmattelse og tatt mange grep i livet for å bli bedre. Kostholdet hadde vært under lupen, jeg begynte med yoga og jeg lærte meg å redusere stresset i livet. Tok mange nye valg, men det manglet en brikke.

Så kom jeg inni et miljø som fokuserte på naturlig liv og jeg skjønte ganske fort at dette var min "missing link". 

Learneren i meg poppet frem og jeg begynte å studere hva giftstoffer gjør med oss og forskningen, eller retter sagt den manglende forskningen sier. jeg søkte forståelse for hvordan ting fungerer på og med kroppen og fant veldig fort mening i hvorfor det er viktig å redusere giftstoffer.

Den mest åpenbare grunnen er at vi må gjøre noen endringer i måten vi lever på for å ta vare på vår moder jord. Vi har bare en! Nå er ikke jeg en typisk miljøaktivist, jeg må si som sant er, at jeg har vært ganske blind for temaet før, bevisstheten rundt miljøspørsmålet har kommet i 2. rekke.

Jeg er opptatt av at den naturlige livsstilen skal gli inn i det "moderne" livet vi lever og at det skal være enkelt.  Jeg sikter ikke etter det perfekte, og fokuserer på det jeg får til, det er godt nok.

Med mer energi og en friskere kropp, har lidenskapen for rent liv spredt seg til flere områder og bevisstheten og kunnskapen om hvordan miljøgifter påvirker jorden har også våknet.

Når du er frisk kan du ha mange drømmer, når du er syk har du bare en drøm....

Jeg dykket altså ned i materien og studerte hva giftstoffene gjør med oss, hvor mange bruker vi daglig og hva forskningen sier. 

Den som leter den finner

Jo mer jeg leter, jo mer jeg lærer, jo mer jeg forstår, jo mer sikker blir jeg på at dette er brikken jeg manglet. Kroppen min gir meg tydelige signaler på at den er fornøyd med forandringene. Huden gløder, energien er bedre, hodepinen nesten borte og huden klør ikke lenger.

Litt fakta:

 • En gjennomsitt nordmann har mellom 200 -  400 forskjellige giftstoffer i blodet (1)
 • Vi ligger på verdenstoppen i antall giftstoffer (1)
 • Mange av giftstoffene er helseskadelige, hormonforstyrrende, allergifremkallende og kreftfremkallende (1)
 • Nye stoffer kommer til hele tiden, og forskningen henger etter (1)
  Se denne figuren som viser at vi bare ser toppen av isfjellet. Mesteparten av stoffen evet vi lite eller ingenting om.
 • Du kan finne forbudte stoffer i norske dagligvarebutikker fordi reguleringene for import er ikke strenge nok
 • Mange av stoffene du finner  i dine produkter idag, blir forbudt om noen år. (Tar litt tid i mølla, men lovforslaget ligger på bordet) (2)
 • Produsentene reklamerer og får oss til å tro at vi trenger en mengde ting, vi egentlig ikke trenger

På bakgrunn av det jeg har lest og forstått (og kjent på kroppen) så langt, så gir det mening at en ren og naturlig livsstil gir en bedre helse og en friskere kropp. 

En god bok

En bok jeg søker til når jeg trenger å oppgradere på et område i livet er "The essential life" der finner jeg naturlige løsninger på alt, omentrent. Men favoritt seksjonen er de tematiserte kapitlene bak i boken. Dotoxification seksjonene har vært til stor hjelp til å forstå, men også å gjøre noen grep. 

 

I samme boken finner du også mange tips til hva du kan gjøre for å rense kroppen. Noe jeg selv mener har vært helt avgjørende for å finne tilbake energien. 

Vi kan ikke lenger si at vi ikke visste...

Jeg mener det! Vi vet nok til å ta noen grep, det trenger ikke være vanskelig heller. Det handler om å bestemme seg, for å ta et steg, et steg i gangen. Og la det være artig og kreativt + mer enn godt nok.

Kanskje "Alt" sprayen min skal være ditt første steg? Her er oppskriften til deg:


Alternativ 1

 Alternativ 2

 • 0,5 l kokt og avkjølt vann
 • 2 ss castile såpe
 • 10 dråper dōTERRA sitron olje
 • 10 dråper dōTERRA on guard olje
 • 5 dråper dōTERRA vill appelsin olje

Bland alt i en glass sprayflaske og rist godt. Du kan bruke en tom glassflaske og vaske en av de gamle spraytoppene du har. Mange flasker passer. Eller du kan kjøpe kjempegode og fine flasker her; Spoil.no.

Sprayen kan du bruke til å vaske alle overflater og du kan være kreativ med hvilke oljer du velger. Skap din egen signaturduft, eller gjør som meg, varier etter årstidene. På høst vinter er det gjerne litt sitrus og krydder, mens på sommeren mint, sitrus og blomster <3 Løøøøv it!

OBS; Vær nøye når du skal velge oljer, det er mange som ikke er rene og tilsatt kjemikalier. Kontakt produsenten og still spørsmål, verdsett åpenhet om produktet. Les mer i bloggen her; Oljer til husvask

Du kan lage deg en enkel etikett med en dymo (slik jeg har gjort) eller du kan slå deg løs her og lage en skikkelig fanzy en; https://app.print.avery.com/dpo8/app/target;name=EU_da;ep=EUP/

Jeg kjøpte klistre vinylpapir her: Vannfaste etiketter. (Har en plan om å lage kreative etiketter!)

 

Bli e-brevvenn 

Bli med i vårt inspirerende e - brev fellesskap. Jeg sender deg e - brev når jeg poster nye bloggposter, har inspirasjon å dele, har lagd et nytt kurs eller det dukker opp noe annet snacks som er verdt å dele.

Jaaaa, send meg brev