DIY skrubb - Gule støvler + Jordbæråker

essensielle oljer Aug 26, 2019

Forrige helg var det full fart her, med å lage jordbæråker, forberedelse til skolestart og lilleputt som hadde en fantastisk opplevelse med å delta på Artic race for barn.

Jeg er som dere vet impulsiv og liker at ting skjer når jeg har bestemt meg, aller helst dagen før. Så når ideen jordbæråker kom forbi, og Bjørn også syntes det var en allminnelig god ide, så var det bare å kaste seg rundt.

Jordbær har stått lenge på ønskelisten, fordi for det første vi er veeeeldig glade i jordbær og for det andre så er det en av de tingene vi kjøper i butikken, som er mest sprøytet og nesten umulig å få tak i økologisk. 95 % av norske jordbær er sprøytet og det er lov å bruke 30 ulike sprøytemidler + at jordbærene kan sprøytes så sent som 3 dager før høsting. 

Du kan lese mer her:

https://www.renmat.no/artikler/2017/jordb%C3%A6r

https://www.nrk.no/norge/bruker-kreftfremkallende-sproytemidler-1.12474037

Da var det bare å sette igang!

Graving og planering på onsdag, handling av planter og utstyr på torsdag, fredag var jord og presenning + automatisk vanning på plass. Ja du hørte rett, automatisk vanning med timer. Du vet, når Bjørn skal gjøre noe, så er det ikke halvveis. Også mener han at jeg ikke kommer til å vanne (det har han helt rett i), jeg er rebel av natur, så jeg vanner når jeg vil og ikke når plantene er tørste 😂

Lørdag formiddag var hele familien i sving og plantene i jorda før middag. Jeg synes vi er effektive!

En liten pause

Midt i mellom alt fikk vi også heie på Oliver som deltok på Artic race for barn, et skikkelig proft arr med Thor Hushovd som sendte ungene ut, TV dekning og selveste kongens garde som heiagjeng. 

Løypeprepp med papsen.

Rett og slett et fantastisk arr og poden var så stolt at han ikke fikk sove :) Mamman var minst like stolt!

Så var det det denne bloggen egentlig skulle handle om, skureskrubb og gule støvler. Jeg elsker de gule støvlene mine, og bruker de nesten bare til finbruk 😂 Men når jeg måtte velge skotøy til å jobbe i jorbæråkeren, vant støvlene over joggeskoene og det bærer de preg av. Stakkars...

Nå kommer vi til løsningen, naturlig og enkel;

Jeg lagde skrubben som jeg bruker til tøffe jobber og det funket heeelt fint. Oppskriften finner du under her.

Oppskrift på tøff skrubb

Bland alt til en masse og ha det i en fint glass. Du finner mange fine glass på Clas ohlson eller gjenbruk et syltetøyglass.

Bruk en liten mengde og skrubb med en god skrubb/ svamp. Skyll av til slutt. Denne skrubben fungerer ikke bare til gule støvler, men er superfin for å vaske alt som du vanligvis ville brukt jif til. Stekebrett, stekeovn, fastbrent mat, toalett, dusj, yes you name it!

PS Bli med på innsiden?

Meld deg på nyhetsbrev for å få bloggoppdateringer, naturlige tips og tilbud på mail <3

Klikk på bildet 👇🏻

Bli e-brevvenn 

Bli med i vårt inspirerende e - brev fellesskap. Jeg sender deg e - brev når jeg poster nye bloggposter, har inspirasjon å dele, har lagd et nytt kurs eller det dukker opp noe annet snacks som er verdt å dele.

Jaaaa, send meg brev