DIY - sminkefjerner på 3 måter

essensielle oljer Apr 07, 2019

Har du lyst å lage din egen sminkefjerner, helt uten hormon og allergifremkallende kjemikalier? Da er du på rett plass :) Jeg har 3 alternativer som jeg liker alle sammen. Hver til sitt bruk.

Jeg er glad i enkle løsninger, og sminkeservietter har alltid vært på plass her. Må gå fort når jeg vil legge meg :) 

Annenhver pakke med servietter du kjøper i butikken inneholder skadelige stoffer. Antageligvis er tallet større. Forskningen henger etter og stadig nye stoffer blir forbudte etterhvert. 

Antallet giftstoffer vi omgir oss med øker, nye kommer nesten daglig og vi er små forsøkskaniner som tester dem ut. 

Det er 2 år siden jeg byttet ut alt mitt med rene produkter, noe kjøper jeg ferdig gjennom doTERRA, og noe lager jeg selv.

Sminkefjerner er enkelt å lage, det er nesten så enkelt at en kanskje kan si at man ikke lager det, men velger en ren fin olje og tilsetter eteriske oljer for lukt og ekstra renseeffekt.

Flytende øye sminkefjerner

Denne liker jeg å lage på et lite glass, også bytter jeg på hvilke oljer jeg bruker. Litt etter smak og behag.

15 ml baseolje (mandelolje, jojobaolje, olivenolje (favoritt til øyesminkefjerner))
2-3 dråper doTERRA essensiell olje

Jeg liker spesielt godt å bruke Frankincense til øyensminkefjerner. Den er så fin til huden også eh.. er jeg jo 40, så da ma man jo begynne å tenke på rynker å sånt.. Frankincense er en super cellefornyer, verdens beste anti aging. 

Sminkefjerner servietter

Superfine til å vaske hele fjeset med, om du skal fjerne sminke eller rense huden. Er du plaget med kviser og uren hud kan det være fint å velge hamp olje som bære olje og Melaleuca som eterisk olje.

Jeg brukte Mandelolje, som er fin til alle typer hud. Den er rik på mineraler og vitaminer og trekker fort inn i huden.

Her er how to do:

  • 2 ss bæreolje (mandel, hemp, oliven, jojoba, kokos ol)
  • 2 ss wich hazels (trollhasselvann)
  • 2 ss vann (du kan også bruke grønn te, for en ekstra antioxidantboost) 
  • 2-4 dråper essensielle oljer (lavendel, melaleuca, frankincense) 

Bland alt sammen, jeg bruker å koke og avkjøle vannet for å fjerne bakterier og hindre bakterievekst. 

Finn et fint glass med tett lokk, skjær en tørkerull i passe høyde, slik at den går nedi glasset. Fjern kjernen. Plasser tørkerullen nedi glasset og fordel oljeblandingen over. Hvor mye du trenger avhenger av tykkelsen og høyden på tørkerullen din. Det tar noen timer før oljen er trukket gjennom papiret, ser du at det er for lite, så lager du bare mer og heller over.

Når alt papiret er gjennomtrukket er serviettene klare til bruk. Start i midten av rullen og bruk et ark i slengen.

De bør helst stå kjølig, varer litt kortere i romtemperatur. I allefall om du bruker grønn te.

Sminkefjerner pads

Samme oppskrift som over, bare at du legger bomullpads i et lite glass. Hell litt av oljeblandingen nederst i glasset og legg 3-4 pads oppi. Fortsett å legg olje og lads lagvis til glasset er fullt.

 Masse lykke til med ren sminkefjerner, og kos deg mens du lager den. For meg er det avkobling å få lov å være kreativ. Kanskje har du lyst å lage fine etiketter å sett på glassene dine. Du kan kjøpe klistremerke ark å skrive/tegne på eller putte i skriveren.

Jeg har kjøpt denne lille saken på Clas Olshon, den skriver kun ut teks, også har jeg gravd frem scrappesakene mine for å pynte litt mer :) 

 

🍀 Susann

Bli e-brevvenn 

Bli med i vårt inspirerende e - brev fellesskap. Jeg sender deg e - brev når jeg poster nye bloggposter, har inspirasjon å dele, har lagd et nytt kurs eller det dukker opp noe annet snacks som er verdt å dele.

Jaaaa, send meg brev