Hjem Om Susann Blogg Kurs Essensielle oljer SHOP Logg inn

Fermentert bokhvetebrød

Jeg savner ikke så ofte å spise brød, det er så mye annet godt momse på, men når jeg har laget en god suppe eller en porsjon med fermentert nugatti, da er det supergodt å ha et brød som magen tåler.

Dette grytebrødet må planlegges litt tid i forveien, men det er supergodt og vel verdt å vente på.

1 fermentert grytebrød av bokhvete

  • 500 g hel bokhvete
  • Vann til bløtlegging
  • 1 ts havsalt
  • 1/2 dl rå eplesidereddik
  • 2 ss lønnesirup eller honning
  • 1 1/2 dl vann
  • 1 1 dl hakkede hasselnøtter (eller andre frø/ nøtter)
  • 1 dl chiafrø
  • 2 revne gulrøtter
  • 2 ss linfrø

Slik gjør du det;

Dag 1:
Skyll bokhveten godt og legg den i kaldt vann i en glassbolle, la den stå på benken natten over.

Dag 2:
Slå vannet av bokhveten og skyll den godt. Ha bokhvete og nøtter i en foodprosessor sammen med havsalt, rå eplesidereddik, lønnesirup og vann. Kjør til en jevn deig. Bland inn gulrøttene og linfrøene.
Ha deigen over i en bakebolle og dekk den med plastfolie eller bivokspapir om du har. La den stå på benken til etterfermentering i 24 timer.

Dag 3:
Legg et bakepapir i en bolle og hell deigen oppi. La den heve på et lunt sted med et klede over. En times tid er fint.
Forvarm ovnen til 250 grader og sett en jerngryte med lokk inn i ovnen, la den stå å varmes i ca 30 min.

Ta ut gryten og hvelv deigen ut av bakepapiret og over i gryten. Sett på lokket og stek brødet på 250 grader i 30 minutter. Ta av lokket og stek brødet videre i ca 30 min. (Her skal du egentlig bruke steketermometer, og steke brødet til det har en kjernetemeratur på 98 grader) Jeg fikk ikke mitt til å virke, så har funnet ut at 30 min er perfekt i min ovn :) 

Som du ser tar det litt tid å lage brødet, men det er ikke så mye jobb. Og spør du meg, så er det verdt investeringen i tiden det tar, for det er suuuupergodt :) 

 

Close

50% Complete

Bare et steg til

Legg igjen navn og epost, så sender jeg deg mer informasjon.

Med å legge igjen eposten din, godkjenner du at jeg kan sende deg epost.