Hjem Om Susann Blogg Kurs Essensielle oljer SHOP Logg inn

Fermentert BRA nugatti

Jeg vokste opp med nugatti på skiva, var av den kresne typen og vi var ikke så oppi det med sukkerfritt og sunn mat da.. Det var dengang da vi trodde fett var farlig og spiste heller litt lettsmør under nugattien, eller hoppa over smøret i det hele og store.

Dette er absolutt ikke en klage på oppveksten! Fikk mye bra mat servert, likevel brødskive med nugatti.. var favoritten.

Som du kanskje har skjønt (om du har hengt med her en stund) så er jeg litt mer opptatt av hva jeg putter i munnen nå en dengang da. Og jeg tror jeg skjønner litt mer av hva som gjør godt og hva som ikke gjør fullt så godt for kroppen min.

Det har seg sånn at den kroppen min, den har alltid sagt fra, med magevondt, hodepine og trøtthet.. meeeen jeg har ikke alltid lyttet, eller skjønt helt hva jeg skulle lytte til, så jeg fortsatte ganske lenge med brødskive, nugatti og iskald melk jeg.. Og jeg fortsatte like lenge med magesmerter, hodepine og trøtthet.

På et tidspunkt skjønte jeg at noe måtte endres og jeg har gjort mange forsøk.. prøvd med viljestyrke, pågangsmot og selvkontroll. Det har vart en liten stund også ble fristelsene for store.

Løsningen har blitt å fokusere på ALT som kan spises, lete etter gode løsninger, være nysgjerrig og tørre å prøve. 

Snu fra å ta bort/ kutte ut, til å heller tilføre så mye bra, at det ikke blir plass til det som ikke er like bra. Det fungerer. 

Dette ble en lang intro til hovedpersonen her, men her kommer den altså; 

Oppskrift på fermentert BRA nugatti

  • 5 dl hasselnøtter
  • 1 liter vann
  • 2 ss myse (molkosan fungerer fint), du kan også bruke surdeigsstarter)
  • 1/4 ts rosa himalayasalt
  • 4 ss kokosolje (cocosca er fin, jeg bruker den uten kokossmak)
  • 3 ss RÅ kakao
  • 6 ss kaldslynget honning

Legg nøttene i vann tilsatt myse over natten. (Minst 12 timer)

Hell av vannet og tørk hasselnøttene i ovnen på 100 grader til de er helt tørre, ca 1 time.

Kjør alt i en foodprosessor til ønsket konsistens.

Smaker nyyyyyydelig på  ristet fermentert bokhvetebrød med noen bananskiver på toppen + en kopp power kakao ved siden.

Prøv denne kakaoen 👇🏻

PS oppskriften på nugatti er hentet fra en av mine favorittbøker; "Tarmens medisin" av Berit Nordstrand.

Close

50% Complete

Bare et steg til

Legg igjen navn og epost, så sender jeg deg mer informasjon.

Med å legge igjen eposten din, godkjenner du at jeg kan sende deg epost.