Hjem Om Susann Blogg Kurs Essensielle oljer SHOP Logg inn

Gresskar & søtpotetsuppe

oppskrifter supper Feb 23, 2020

Jeg er stor fan av store supper, det vil si, koke store porsjoner og ha stående i kjøleskapet for momsing utover uken.

Ofte går det i blomkålsuppe, tomatsuppe og sånt, men denne gangen har jeg prøvd noe nytt... og VELDIG godt + enkelt.

Gresskar og søtpotetsuppe, deler oppskriften her;

(2 porsjoner)

  • 200 g gresskar (jeg brukte flaskegresskar, butternut eller vintersquash som det også kalles)
  • 200 g søtpotet
  • 1 dl kokosyoghurt
  • 2 ss klarnet smør, eller bare vanlig smør
  • Havsalt + pepper

Skrell og skjør søtpotet og gresskar i grove biter. Kok dem skikkelig møre. Sil av kokevannet og sett det til side. Mos grønnsakene til pure med en stavmikser og spe med litt av kokevannet. (Skal ha en tykk konsistens)

Ha i smør og kokosyoghurt og spe med kokevannet til passe tykkelse. Jeg prøver å lure kraft inn der det passer, så jeg bytter ofte ut grønnsaksvannet her med kyllingkraft.

Varm suppa forsiktig og smak til med salt og pepper.

Topping

Sprøstekt tørrsaltet bacon og ristete gresskarkjerner.

Smaker også godt med ristet bokhvete brød til.

Suppa kan fint fryses i glass om du ikke klarer spise alt på en gang.

Et siste lille tips; når jeg koker supper, kikker jeg etter i kjøleskapet om det ligger små grønnsaks rester som passer oppi. Idag fant en liten bit squash veien oppi kjelen. Så slapp den å havne i søppla.

 

(Oppskriften er fra boka, Omstart 30 av Berit Nordstrand)

Close

50% Complete

Bare et steg til

Legg igjen navn og epost, så sender jeg deg mer informasjon.

Med å legge igjen eposten din, godkjenner du at jeg kan sende deg epost.