Gulrot og søtpotetsuppe - en hot variant

snacks Jan 21, 2021

Suppe, suppe, suppe... liker suppe! Jeg deler denne oppskriften, som er blitt en ny favoritt. Jeg lager stor porsjon og fryser ned i passe store glass, så har jeg enkel lunsj i lang tid framover.

Hopper rett i oppskrift;

  • 600 g søtpotet
  • 400 g gulrot
  • 4 ss kokosfett eller klarnet smør
  • 1 gul løk
  • 2 ts revet ingefær
  • 1/2 rød chilli
  • 2 ts rød currypaste
  • 4 dl grønnsakskraft eller kyllingkraft
  • 4 dl kokosmelk

Skrell søtpotet og gulrøtter og del dem i terninger. Hakk løk og chilli, riv opp ingefær.

Fres litt over halvparten av søtpotet og gulrot i 2 ss kokosfett eller klarnet smør i ca 3 minutter, tilsett ingefær chilli og løk og surr videre i 3 minutter til.

Tilsett currypaste og surr i 1 minutt.

Tilslutt har du oppi kokosmelken og kyllingkraften ok koker grønnsakene i 20 minutter.

Mens suppen koker; ha resten av søtpoteten og gulrøttene i en ildfast form sammen med 2 ss kokosolje og litt salt og pepper. Stek dem i ovenen på 200 grader i 20 minutter. Stek gjerne litt tørrsaltet bacon samtidig, er veldig godt å toppe suppen med.

Når suppen er ferdig kokt, mos den med en kraftig stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper.

Server med stekte grønnsaker, tørrsaltet bacon eller ristede gresskarkjerner.

PS Jeg synes den er litt vel HOT, så kutter litt ned på chilli og ingefær <3 

Bli e-brevvenn 

Bli med i vårt inspirerende e - brev fellesskap. Jeg sender deg e - brev når jeg poster nye bloggposter, har inspirasjon å dele, har lagd et nytt kurs eller det dukker opp noe annet snacks som er verdt å dele.

Jaaaa, send meg brev