INconsistency is KEY

human design Jun 29, 2021

God morgen 💫

Du kan lytte til denne bloggen som podcast her:

Klokken viser 06:01 og jeg er i skikkelig skrivemodus, det er en ting jeg har tenkt mye på og som jeg vil dele med deg.

Store deler av livet har jeg brukt mye tid og energi på å prøve å være noe jeg ikke er av natur, nemlig konsistent. Jeg har stadig hørt at "Consistency is key".  Skal du lykkes med noe er det å være konsistent nøkkelen. Faste rutiner er kluet. 

I lang tid prøvde jeg å putte meg selv inn i den boksen. Uansett hva det var snakk om, spiserutiner, treningsprogram eller business strategier, ja tilogmed yoga praksisen min prøvde jeg å få struktur på. Og hver gang følte jeg meg mislykket fordi det varte en stund også datt jeg av.

Hvorfor kunne ikke jeg få det til, når "alle"andre får det til?

Det ble en gamechanger når jeg lærte å kjenne meg selv gjennom human design. Det føltes som om en tung bør glapp av skuldrene da jeg skjønte at jeg har lov å være INkonsistent, jeg har lov å være meg.

La meg forklare...

Human design er et system som bygger på mange ulike retninger som astrologi, de hindusitiske chakras, Iching, Kabbalh og kvantefysikk. Det jeg digger med det er at det er så jordnært og praktisk + at det gir deg rett og slett lov å bare være slik du er designet til å være.

Du kan laste ned kartet ditt her.

Og lære mer her i podcasten vår.

Så tilbake til det å være Inkonsistent. Jeg har som sagt prøvd å putte meg selv i en boks, være sånn som "alle" andre, gjøre det som fungerer for dem, men det har altså ikke fungert så bra.

Da jeg forsto at jeg er designet til å oppleve mest flow og energi når jeg lar meg selv være i flyt, føltes det som å komme hjem.

Jeg er ikke designet til å ha faste rutiner, matplaner, arbeidsplaner eller treningsopplegg. Noen dager har jeg mer energi enn andre, noen dager trenger jeg mer mat en andre og noen dager er jeg super kreativ og produktiv, mens andre dager vil jeg bare sitte under et tre og snuse på en blomst.

Når jeg lar meg selv følge kroppens rytme, blomstrer jeg. Når jeg aksepterer at energien kommer i bolker og hviler når jeg trenger det opplever jeg å få gjort alt jeg vil og mer til.

La oss gå litt dypere...

Gjennom å lære ditt design å kjenne kan du få mange nøkler om hvordan du er designet til å operere. Du kan si at det er din energetiske brukermanual. Tenk på det, du kom hit med din egen brukerhåndbok 🤩 WOW sier jeg bare!

I mitt design er det flere ting som forteller meg at jeg trives best med flyt, her er 4 av dem: 

1. Jeg er en Projector - en naturlig guide og lærer som ikke er her for å do all the doing. Min superpower er i hvordan jeg ser ting og hvordan jeg kan guide andre til å få mer flyt. Energien min kommer i bolker og jo mer jeg koser meg med hvilepausene jo mer blomstrer jeg.

2. Jeg er emosjonell autoritet (Definert solar Plexus) - jeg har min emosjonelle bølge som har sine ups and downs gjennom dagen. Når bølgen er på topp har jeg lyst å dele, være sosial og kreativ. Når bølgen er lavere vil jeg bare være, og surre rundt med mitt. Gaven i de lave bølgene er at det er her kreativiteten skapes <3 

3. Åpent hode senter - hodesenteret er kilden til inspirasjon. Med et åpent senter er energien her inkonsistent. Det betyr at noen ganger flommer det over av ideer og inspirasjon mens andre ganger er det tørt som i en ørken. Fins ikke en eneste ide å henge seg på. Derfor vil du se at bloggen oppdateres med ujevne mellomrom. Jeg er ikke en "poste hver uke" jente :) 
(Legg igjen eposten din her om du vil henge med på inspirasjonsbølgene, så sender jeg deg e - brev når jeg poster)

4. Pilene - Om du ser på de pilene rundt hodet i kartet ser du at noen peker mot venstre og noen mot høyre. De høyre vendte forteller meg at jeg har det best med flyt. Hver pil representerer ulike områder i livet, og i denne sammenhengen er det spesielt nyttig å se på dem til venstre for hodet.

Den øverste sier noe om hvordan jeg fordøyer mat og livet. Min er høyre vent og det er sunt for meg å spise når jeg er sulten og la kroppen fortelle meg hva og hvor mye jeg skal spise. Perioder med faste fungerer bra, ikke fordi jeg bestemmer meg for det, men noen ganger er jeg bare ikke sulten på lenge.

Den nederste pilen til venstre er også høyre vendt og den handler om blant annet rutiner. Jeg er designet til flow her også. Jeg liker rett og slett ikke faste rutiner og strukturer og får mest ut av alt om jeg bare er og gjør det som kroppen min vil. 

La oss ta trening som et eksempel. Jeg trener hver uke, jeg har min egen personlige trener, så litt struktur må jeg ha, jeg må møte opp der hver mandag kl 12:30. Innenfor den rammen lager vi så mye flyt som mulig. Jeg er så heldig å ha en supergod trener som er med på leken og vi følger sjelden treningsplanen, men tar økten etter hva kroppen vil. Vi har rett og slett konkludert med at Inkonsistent er nøkkelen.

Et annet eksempel er løping. Jeg har sååååå lenge prøvd å få til et løpeprogram. Lage en strategi for å øke utholdenheten, men har gått på snørra hver gang, blitt utslitt og umotivert. Nå leker jeg med full flyt her også. Jeg gå, løper, rusler alt etter hva kroppen vil den dagen, har ingen plan. Og jeg må si; jeg trodde ikke jeg likte å jogge, men når jeg spiller på lag med kroppen er det en skikkelig god opplevelse.

Så, dagens tips fra meg; Kjenner du at du prøver å passe inn, få til noe, men noe kjennes "off", last ned brukerhåndboken din og begynn å eksperimentere med å være deg <3 

PS Har du lyst å dele bloggen med en venn, kan du sende dem til denne linken:
https://www.susannbakken.no/blog

Bli e-brevvenn 

Bli med i vårt inspirerende e - brev fellesskap. Jeg sender deg e - brev når jeg poster nye bloggposter, har inspirasjon å dele, har lagd et nytt kurs eller det dukker opp noe annet snacks som er verdt å dele.

Jaaaa, send meg brev