Kapselgarderobe - in testing

essensielle oljer helt enkelt Jul 06, 2019

Jeg er en kreativ sjel og etterlater meg mye rot der jeg er. Har aldri hatt særlig med ordenssans, tror rett og slett all kreativiteten og uorden oppi hodet har manifestert seg i omgivelsene mine. 

Slik er det fremdeles, men jeg jobber med saken. Behovet for orden vokste frem da jeg manglet energi og ble avhengig av gode systemer for å komme gjennom dagen. 

De 2 siste årene har jeg skapt min egen kreative jobb og gjennom det blitt veldig bevisst på sammenhengen mellom ryddige omgivelser og et klart hode. For ikke å snakke om hvor mye energi orden i sysakene genererer.

Gjennom flere rydderunder, har jeg kvittet meg med halvparten av alt jeg eier og det begynner virkelig å ligne på noe her.

Et problemområde har gjenstått og det er klær. Jeg synes alltid skittentøyskurven er full, benken med klær til bretting svømmer over, og klesskapene blir fort rotete. Dette på tross av at jeg har kvittet meg med alt jeg klarer.

Så kom jeg over kapselgarderobe, og jeg syntes det hørtes helt genialt ut. Jeg heiv meg rundt og lagde min egen kapsel.

Hva er en kapselgarderobe?

Det handler om at du bruker 33-3 regelen. Du har kun 33 plagg i garderoben din også skifter du dem ut hver 3. måned. Alle de plaggene du ikke skal ha fremme pakkes i kasser og settes bort. Jeg har plassert dem på øverste hylle i klesskapet.

De 33 plaggene inkluderer belter, vesker, skjerf, belter, ytterklær og sko. De skal også inkludere smykker, men her har jeg en jobb å gjøre, jeg har ikke talt dem med i denne runden. Du kan velge å holde treningsklær (yogaklær hos meg) nattklær utenom. Undertøy, sokker og strømpebukser teller ikke med. Du trenger heller ikke telle med bunad ol som du ikke bruker til daglig.

Fordelene med kapselgarderobe

 • Du får en veldig oversiktlig garderobe

 • Du sparer masse tid på å slippe å spekulere i hva du ska ha på deg hver dag
 • Mange opplever at shoppelysten forsvinner
 • Det blir mindre klesvask - hvis du er som meg, at halvskitne klær havner til vask fordi jeg ikke vet om de er skitne eller ikke
 • Enkelt å legge ting på plass, da alt er på et sted
 • Det blir ryddig
 • Tar lite plass
 • Du får brukt de klærne du er mest glad i hele tiden
 • Du kan oppgradere garderoben din hver sesong uten å kjøpe noe nytt
 • Bærekraftig
 • Sparer penger (om shoppelysten forsvinner)
 • Et steg nærmere et minimalistisk liv med mindre stress

Steg for steg, slik gjør du det

(Har du en diffuser og oljer, så kjør på med clear the clutter; 2 dråper lemongrass, 1 dråpe lime og 1 dråpe douglas fir.)

 1. Ta alle klærne dine ut av klesskapet og soter dem i singleter, t -skjorter, bluser, gensere, bukser, shortser osv..

 2. Sett frem bokser til å pakke vekk klær i, en pose til å resirkulere det som er ødelagt og en til å selge/ gi bort. Gå gjennom alt og lever alt som er hullete, utvasket og flekkete til resirkulering. Putt alt som er for lite/ stort og som du ikke bruker i gi bort/ selge posen også begynner velgeprosessen.

 3. Start med å velge noen basisplagg du liker og som passer årstiden, heng dem inn i skapet. Finn så plagg som passer til og putt dem også tilbake i skapet. Husk å holde tellingen, og spar noen plagg så du har til sko, ytterklær og tilbehør.

 4. Tenk også gjennom om du skal noe spesielt de neste 3 månedene som du trenger klær til.

 5. Resten bretter du pent og legger i bokser som du kan gjemme bort.

 6. Hver 3. måned bytter du ut med klærne du har i boksene. Eks, følg årstidene, 1. februar, 1. april, 1. juli, 1. oktober.

Tips 1; Har du essensielle oljer, drypp noen dråper lavendel eller en olje du liker på et tøystykke og putt den oppi boksen med klærne du pakker bort, så har du friske gode klær når de skal frem igjen.

Tips 2; Gjør det samme som i tips en og legg tøystykket i klessakpet ditt. Så godt å hente frem klær som lukter godt.

Nesten i mål

Jeg må innrømme at jeg kom til 35 plagg, bruker Lofotværet som unnskyldning. Må ha en tykk noen tykke klær fremme, da det ikke er uvanlig med en liten haggelskur i juli. Sier meg fornøyd med det og tenker det er bra til første runde å være.

Nå er kapselgarderobe innført hos ungene også (iallefall de jeg slipper til hos) og jeg har fått klarsignal til å slå meg løs i Bjørns garderobe også! Gledings :)

Jeg er veldig spent på hvordan dette blir å fungere for oss, og ikke minst på om vi blir å merke det på klesvasken. Det er min største motivasjon her, å spare miljøet og meg selv for masse belastning. Rett og slett gjøre livet litt enklere.

Det gir i alle fall energi å ha orden, kjenner nesten på en lyst til å stryke klærne som henger igjen, men bare nesten 🤪

 

:) susann

Bli e-brevvenn 

Bli med i vårt inspirerende e - brev fellesskap. Jeg sender deg e - brev når jeg poster nye bloggposter, har inspirasjon å dele, har lagd et nytt kurs eller det dukker opp noe annet snacks som er verdt å dele.

Jaaaa, send meg brev