Kunsten å gjøre ingenting

human design Jul 14, 2021

Vi er på vei hjem fra kjærestetur i Bergen <3 Min kjære var så snill å ta bilde av meg i kjent stil, dypt fokusert bak macen 😂, mens jeg skriver på bloggen og funderer på....

...Å gjøre ingenting... Kunsten å gjøre ingenting kanskje? Jeg synes det er så vanskelig å ikke gjøre noe, bare være... Er blitt bedre på det, men fremdeles.. jeg føler meg så uproduktiv, akkurat som om det er noe jeg burde gjøre...

Med udefinert sakralsenter kommer og går energien, produktiviteten og lysten til å være kreativ og sosial i bølger. Noen ganger er jeg inspirert som bare det og andre ganger har jeg bare lyst til å sitte under et tre og snuse på en blomst.

I går hadde vi vår ukentlige zoomcall på human design studiet jeg går på. Vi har begynt å dykke ned i de dypere lagene i human design og snakker om energiene vi finner i kanalene og gatene.

Gate 52 var gårdagens tema, the gate of Stillness. Jeg har den aktivert i Jupiter, og den handler om evnen til å være stille, av og til bare være en sofapotet som de sier. Helt uten skyldfølelse vel vitende om at det bare er en midlertidig stillhet. 

Jupiter i seg selv er en spennende planet og den er her for å beskytte deg, styrer du ut av kurs vil den gi deg et lite sidespark og minne deg på riktig vei.

Styrken i denne gaten er å kunne være stille og virkelig fokusere på en ting, det handler om å ha utholdenhet til å være i et fokus. Jeg kjenner meg så godt igjen i det. Det er nesten som om jeg blir litt asosial når jeg finner en ting å fokusere på. Vil absolutt ikke bli forstyrret, alt det andre blir bare plagsomme distraksjoner. 

Det føles som å få "ånden over meg" til å gjøre noe. Enten det er å oppdatere nettsiden, skrive en blogg, eller rydde i klesskapet. Jeg kan vente lenge med å begynne, men når jeg først er i gang, er jeg ustoppelig.

Bakdelen her er at jeg ikke har gate 9, og det betyr at det er ikke alltid jeg vet hva jeg skal fokusere på.. DET er frustrerende det!! Kroppen er stille og klar til fokus, men det er ingenting der... Det er da jeg virrer rundt som er forvirra vegglus og føler meg usikker på alt 🤪

Jeg har det gamle livet mitt med meg fremdeles, der det aldri var nok tid, der to-do-listen aldri ble ferdig og skuldrene stort sett alltid var godt opp under ørene. Den nagende følelsen av å ikke strekke til som mamma, som arbeidstaker og i alle de andre rollene.

Det henger igjen, et driv om å være produktiv, jeg tar meg fremdeles i å prøve å få selv hvilepausene til å være produktive. Å lytte til en produktiv podcast, å lese en bok som kan ta meg videre ++

Diskusjonen på gårdagens zoomcall gav meg et dypere perspektiv på stillheten. Stillheten er produktiv. Å finne stillhet og ro i kroppen min vil gi meg klarhet, innerst inne vet jeg dette. Men å finne ordene for å uttrykke det gjennom human design gjør det lettere for alle delene av meg til å forstå det. Til og med den logiske (og aktive) hjernen min aksepterer stillheten lettere da.

De gangene jeg er stressa og ikke klarer å fokusere på det som er viktig å fokusere på, de gangene jeg bare surrer rundt, vet jeg at en pause, en avspenning eller en meditasjon vil gjøre susen. Likevel lar jeg ofte være å ta pausen fordi det virker som "bortkasta" tid. Jeg kan fort sose bort noen timer på alt og ingenting, når 10 min avspenning kunne vært tingen. 

Inspirert av ny kunnskap skal jeg eksperimentere med stillheten, går verden videre selv om jeg bare er innimellom? Hehe ja jeg tror jo det, men spørsmålet er; kan jeg være stille uten å bli stressa, uten å ha skyldfølelse? Kan jeg finne balansen og lytte til kroppens rytme? Vil jeg finne mer klarhet og fokus? 

Kan jeg slå meg til ro med at det ikke alltid er noe å fokusere på, og at det også er greit? 

 

E - brevene du gleder deg til!

Gjør innboksen din til et trivelig sted 😘

Jeg vil ha sånne e-brev!