Livsstil & kosthold som nærer

kosthold me/cfs Feb 20, 2019

Etter mange år med utmattelse og generelt dårlig helse, har jeg levd meg ut av det, med hjelp av mat, yoga og eteriske oljer. Med livsstilen holder jeg utmattelsen i sjakk og lever godt, så lenge jeg balanserer dagene. Du kan lese litt mer her.

Nå er det kosthold det skal å handle om. Jeg har testet ut det meste opp gjennom årene. Først for å kontrollere vekt, også etter at jeg ble syk, for å bli frisk.

Da jeg ble syk var fordøyelsen helt på tverke, jeg hadde IBS og mye magesmerter. Trodde på et tidspunkt at promping og oppblåst mage var vanlig. Det er det ikke!

I flere år prøvde jeg halvhjertet å kutte sukker, mel og gjøre endringer, men klarte ikke å holde motivasjonen oppe. Når resultatene ikke kom med en gang mistet jeg motivasjonen og falt tilbake til gamle vaner. Jeg hadde heller ikke så mye kunnskap om tarm og tarmhelse, så forsto ikke så mye av sammenhengene heller.

I 2018 bestemte jeg meg for å gjøre noe! Jeg var ferdig med dietter, motekosthold og jeg begynte å lese. Masse. Se her for boktips. På et tidspunkt søkte jeg også hjelp fra en ernæringsterapeut. 

Kostholdet mitt ble tilpasset individuelt, jeg gjorde en eliminering og kuttet kraftig ned på karbohydratene og begynte å spise sunt fett.

Dette er fremdeles kostholdet mitt nå, der jeg vet hva kroppen min vil ha og leker meg ut fra det. Tester ut litt og litt og ser hvordan kroppen reagerer. Sukker og gluten har jeg utelatt for godt, jeg kjenner at det er ikke noe jeg ønsker å gi kroppen min.

Jeg har virkelig fått øynene opp for hva kosten har å si, hva livet i tarmen betyr for immunsystemet, for inflammasjoner og for humøret. 

Kort oppsummert har jeg et kosthold som består av:

  • Sunt fett, ekstra virgin olivenolje, kokosfett, mct olje og ekte rørossmør
  • Masse økologiske grønnsaker
  • Fermentert mat
  • Fisk
  • Kjøtt, gressforet
  • Fugl
  • Krydder og urter
  • Spiser litt egg, nøtter og frø. (Helst fermenterte eller bløtlagte)
  • Til søtning bruker jeg kaldslynget honning, kokosblomstsukker, dadler eller lønnesirup. (Begrenser dette til et minimum)

Er i en testperiode der jeg tester ut litt havregryn, men er litt usikker enda på om det blir en del av kostholdet mitt fremover. (Men det er jo farlig godt da :) )

Ut av alle erfaringene jeg har samlet alt jeg har lært gjennom Deva - yogautdanningen, som helsecoach, gjennom Doterra om rent liv og testing på meg selv, har jeg funnet min vei. En livsstil som bygger sten på sten og stadig gir meg bedre og bedre helse. 

Jeg er opptatt av en naturlig, sunn og glad kropp!

Sunn økologisk mat, rene eteriske oljer og stressmestring har virkelig reddet dagen min. Jeg lever, jobber og har fått livskvaliteten min tilbake.

Om du vil følge meg på facebook, finner du meg her; lik siden min så får du varsel når jeg poster. Jeg deler mine erfaringer og tips på veien.

:) Susann

Close

50% Complete

Bare et steg til

Legg igjen navn og epost, så sender jeg deg mer informasjon.

Med å legge igjen eposten din, godkjenner du at jeg kan sende deg epost.