Hjem Om Susann Blogg Kurs Essensielle oljer SHOP Logg inn

Mandelsmør med et hint av vanilje

kosthold oppskrifter Oct 10, 2019

Har du noen gang kjøpt ferdig mandelsmør, så vet du at det koster. Er du veldig glad i det (som meg), kan det bli dyrt i lengden. Jeg trodde lenge det var vanskelig å lage og ble overrasket da jeg oppdaget hvor lett det var!

Du trenger egentlig bare mandler og litt salt, men jeg synes det er godt med litt vanilje oppi + litt kokosolje.

Du trenger:

250 g mandler

1/2 ts salt (havsalt eller rosa himalayasalt)

1 ts vaniljeessens (Bourbon)

1 ss kokosfett (Cocosca)

Det er en stor fordel å ha en kraftig kjøkkenmaskin. Jeg ser at noen bruker blender, men jeg liker best foodprosessor. Min gamle brukte opp til 20 min, mens min nye gjør jobben på 3-4 min, så her er det stor forskjell.

Slik gjør du:

Rist mandlene på 180 grader i ca 10 min. Dette trenger du ikke, men de slipper lettere fettet og smaken blir litt mildere + rundere. Jeg gjør det alltid.

Mens mandlene er varme, ha de oppi kjøkkenmaskinen og kjør på fullfart noen sekunder til mandlene er blitt mel. Så setter du ned farten (slik at maskinen ikke går varm) og lar den gå til mandlene er blitt til smør.

Når du har fått passe konsistens, tilsetter du salt, vanilje om du vil og kokosfettet. Kjør maskinen et par sekunder til for å blande alt.

Du kan også tilsette kakao og litt søtning for deilig sjokopålegg. Kanel er også en god variasjon.

Ha i glass og avkjøl, oppbevar med lokk i kjøleskapet. Kan stå lenge, usikker på hvor lenge, for det blir alltid fort tomt :) 

Jeg bruker mandelsmør til topping på smoothiebowls, kokosyoghurt og havregrøt.

Som pålegg på knekkebrød, kjempegodt sammen med epleskiver og kanel.

Når jeg reiser prøver jeg å passe på å ha med mat, slik at jeg ikke skal gå i sukker fella. Da er knekkebrød, mandelsmør og epleskiver suverent. Skikkelig godt og lett å spise + metter godt.

 NAM! 

Close

50% Complete

Bare et steg til

Legg igjen navn og epost, så sender jeg deg mer informasjon.

Med å legge igjen eposten din, godkjenner du at jeg kan sende deg epost.