Morgen webinar om ME/CFS + mine tanker

essensielle oljer human design Jun 30, 2021

Startet dagen i dag med å se et lite webinar med en inspirerende holistisk tenkende lege. Tenkte å dele det med deg, til inspirasjon.

Han snakker om ME/CFS og fibromyalgi.. et tema jeg finner fascinerende, da jeg har stått midt i stormen og vet hvordan det føles.

Det jeg likte litt ekstra godt med han her, er at han har selv hatt ME og deler ut fra egen erfaring. 

Du kan se det her:

Mens han snakker seg gjennom kjenner jeg meg så godt igjen! Gjennom årene har jeg gjort det meste av det han snakker om. Jeg har lest forskning, eksperimentert og testet og luket bort ting som stjeler energi ting for ting.

Det eneste jeg ikke støtter han i er sjokolade og tequila 😂 Det hadde blitt bare baluba 😂

Resten høres for meg kjent ut. Jeg startet med å fokusere på kosthold, har prøvd det som er å prøve.. Det er den jeg er, studerer og tester, studerer og tester og elsker det!

Uansett når det kommer til mat har jeg landet på en enkel diett, lite eller inget sukker (bortsett fra i går kveld, da snublet jeg i smågodtposen 😂 Gjorde det med god samvittighet og masse nytelse, for jeg vet at til vanlig spiser jeg bra nok)

Minst mulig innholdsfortegnelse på maten, altså rent kjøtt, fisk og masse grønnsaker + godt fett. 

Jeg er sterkt inspirert av Berit  Nordstrand og bruker innimellom å gjøre hennes Omstart 30 program. Jeg liker Berit og filosofien hennes.

Spiser når jeg er sulten og tar tilskudd ca sånn som han anbefaler i videoen.

Candida problemet er blitt mye bedre etter at jeg fjernet sukker, melk og gluten fra kosten + at jeg gjør oljerens et par ganger + i året. Les mer om det her.

Søvn; Det siste året har jeg fått et nytt forhold til søvn. Der jeg tidligere tenkte at jeg trenger 8 timer ich.. fordi det er "vanlig", nå sover jeg så mye jeg trenger. Noen ganger 7 timer noen ganger 10 timer og det er digg. Nå er jo jeg av den inkonsistente typen, så kjenn etter hva som er rett for deg, kanskje du har det best med faste sovetider?

Bruker oljer som han anbefaler, (sikker derfor jeg la min elsk på han 😂) akkurat nå ser oljenattprotokollen slik ut:
2 dråper av hver Frankincense og Helicrysum i diffueren.
Ruller on guard under beina (immunsupport)
Ruller Serenity & Balance langs ryggraden (Ber Bjørn om å massere dem inn og later som om jeg sover når det er hans tur 😂 Neida..)

Prøver å logge av alt, telefon, tv og sånt en god time før sengetid, dette er såååå mye enklere etter FAXIT.

Hormoner.. tja vet ikke helt, men tror de er bra på G.. Med god søvn, god næring, stressmestring og litt oljemagi føler jeg meg bra i kroppen så da er det vel greit... 
Den beste indikasjon hos meg på hormontrøbbel er perioden. Er den ok, føler jeg meg gjerne bedre også. Om jeg begynner å henge på netflix til kl 03:00 og spiser mye rask, ser jeg det gjerne igjen i perioden.. Den blir uregelmessig og mer strevsom.

Et sted der i webinaret nevner han giftstoffer, hadde jeg undervist skulle jeg snakket mye mer om det 😇😂  Jeg er av overbevisningen om at å fjerne mest mulig giftstoffer fra dagliglivet har vært avgjørende for framgangen min. Synes det er logisk, jo mindre ryddearbeid på cellene, jo mer tid til å produsere energi.. Sikkert veldig enkel forståelse av hvordan cellebiologien fungerer.. meeeen likevel...

Du finner kurs i naturlig rengjøring her.
Eller om du vil gå all inn på naturlig livsstil, bli med i Team Supernaturlig. Har du ikke oljer, bestiller du det her. (Da får du gratis tilgang til Team supernaturlig)

Så trening... dette satt langt inne å ta tak i.. det er mye frykt knyttet til å bevege kroppen når man har opplevd å bli så syk av den minste utskeielse. Bare en som har opplevd det kan forstå...

Også gjelder det å finne det riktige nivået med bevegelse, er det å vippe på tærne, gå til postkassa eller er kroppen klar for mer? Yoga har vært til god hjelp for meg i en lang periode. Tålmodighet er også et stikkord (som jeg dessverre har veeeeldig lite av 😂) Jeg fant fort ut at dette var en oppgave jeg ikke klarte selv, så jeg ba om hjelp.

Først hos yogaterapeut Katrine Berge, der lærte jeg å puste.. tenk det, hele første yogatime gikk til å puste.. Videre har veien gått gjennom psykomotorisk fysioterapeut og nå PT med kunnskap om utmattelse. Husk; det er en stor styrke å kunne be om hjelp!

Nå er jeg på et sted der jeg kan gå ganske lange turer, trener to ganger i uken, fokuset er ikke sommerkroppen og å pushe, men å ha hverdagsenergi, glede og overskudd. Treningsøktene følger ikke et program, men kroppen. Dette er såååå viktig, det er ingen skam å snu. Jeg er den eneste jeg ser på treningssenteret som kommer i ullklær og lester, og som likesågodt tar en avspenning og strekker litt om det er det som skal til.

Samtidig ivaretar jeg det emosjonelle som dukker opp underveis knyttet til treningen, bruker oljene mine som støtte og tar meg tid til å se og møte det som dukker opp. (Ligger video om dette inne i Team Supernaturlig nettportal.)

Vi er så forskjellige og trenger så ulike ting, men med tålmodighet, å være villig til å teste, gå på snørra, prøve på nytt, lære og lytte til kropp og hode er det mulig å gjøre en forskjell.

Om jeg er frisk? Ja, jeg ser på meg selv som rimelig oppegående. Jeg har dager som er rolige og jeg har dager der det er mer fart. Det viktigste er at jeg har det bra med det. En stor del av det handler om å anerkjenne hvile også. Hvile er ikke å være lat, det er bare en historie vi blir fortalt. Vi lever i et samfunn som heier på fart og produktivitet. Men det er en helt annen historie vi kunne drodlet mye om.

Til sist en liten tanke om aksept, det å akseptere at jeg er en type som har energi som kommer i bolker har vært til stor hjelp og det har human design lært meg å sette ord på og forstå.

Vil du lære mer om human design:

1. Last ned kartet ditt her.

2. Gå til podcasten vår og lytt til episoden om din energitype. Et fint sted å starte.

Dette er bare min subjektive historie. Jeg er ydmyk for det, men jeg deler uansett, kanskje kan det inspirere deg til å teste og finne din vei og skape din unike historie. Er det ikke slik det er? At ingen eier sannheten, vi kan bare finne inspirasjon utenfra, men til syvende og sist er det kun vi selv som kan vite hva som er riktig for oss selv. Så plukk og lån ideer som resonnerer med deg, test dem ut, føles det bra, good! Keep it, fungerer det ikke, kast det overbord og prøv noe annet :) 

Bli e-brevvenn 

Bli med i vårt inspirerende e - brev fellesskap. Jeg sender deg e - brev når jeg poster nye bloggposter, har inspirasjon å dele, har lagd et nytt kurs eller det dukker opp noe annet snacks som er verdt å dele.

Jaaaa, send meg brev