Morgenstund & om å stole på kroppen

essensielle oljer ukategoriserte tanker Jul 08, 2021

Jeg har hele livet mitt trodd at jeg var et B menneske, jeg skulle bli nesten 40 år før jeg oppdaget at jeg elsker å stå opp tidlig...

Det er noe med den nye starten som hver dag representerer, hver dag er en ny mulighet til å velge noe nytt, velge bedre eller velge å fortsette som før. 

"Don`t start the day whit the broken pieces of yesterday. Every day is a fresh start. Each day is a new beginning. Every morning we wake up is the first day of the rest of our life."

Det aller beste jeg vet er slike morgener som idag, eviglang tid før resten av huset våkner, helt stille, tid til å tenke, sjekke inn og høre hva kroppen sier. Når jeg har denne tiden til å fylle min egen kopp før jeg gir, våkner også kreativiteten og skrivelysten.

Hver morgen ser forskjellig ut, jeg liker ikke så godt faste rutiner men heller å være i flyt. Det er ingen må eller burde ting som skjer så tidlig, ingen plan, bare det som dukker opp og som frister.

Idag startet dagen med superkaffen min, den er en av de faste innslagene og har vært det i 3 år nå. Jeg har oppgradert den denne uken med presskannne kaffe fra Four Sigmatic. Kaffe med sopp! Høres rart ut, men smaker himmelsk. Kaffen er tilsatt soppen Lions Main som støtter hjernen. 

Med en historie med mye hjernetåke setter jeg utrolig stor pris på et klart hode ❤️ (Og har du hengt med en stund vet du at det artigste jeg vet er å teste nye ting)

Her er oppskriften om du vil teste min superkaffe for klart hode:

1 god kopp kaffe
1 ss gressfora smør (jeg bruker rørossmør)
1 ss MCT olje
Valgfritt; En ss kollagen, en dråpe dōTERRA olje; Wild orange, Peppermint, Cardamom eller Pink Pepper.
I det siste har jeg også begynt å tilsette en måleskje D-ribose. (Etter å ha lest Sara Myhills bok ME/CFS its mitrochondria not hypochondria, tester jeg ribose for å se om det har effekt på energinivået)

Jeg putter alt i blender og lager en skikkelig god kremet latte variant av den. Mmmmm...

Frokost spiser jeg sjeldent før kl 11 - 12 om jeg ikke er sulten før det da 🤪

Yogamatta mi ligger alltid klar midt i stua og de fleste dagene starter jeg der. Jeg har oljene mine, dagboken og noen andre bøker jeg liker i nærheten. Kroppen fikk velge olje idag og den valgte Pink Pepper. Jeg lyttet til en hjerte meditasjon av Elena Brower i YogaGlo og leste om Pink Pepper etterpå. Akkurat det jeg trengte idag.

Det som ikke slutter å fascinere med med oljene og kroppen er at kroppen alltid velger den oljen jeg trenger når jeg kobler ut logikk hjernen.  Da jeg slo opp i boken min står det at Pink Pepper støtter hjerte chakra.. Er ikke det magisk? 

Det har tatt så lang tid å tørre å lytte til kroppen. Vi lærer veldig tidlig at vi ikke skal lytte til oss selv, men heller lete etter løsningene utenfor oss selv. Vi lærer rett og slett at vi ikke er kraftfulle. Andre vet bedre hva som er best for oss...
Fremdeles slår logikken inn og jeg prøver å tenke/ lese meg til hva jeg trenger. Fremdeles blir jeg like overrasket hver gang det viser seg at jeg kan finne svar på innsiden.
Fremdeles er jeg usikker på om kroppen er til å stole på og om det virkelig kan være så enkelt.

Den lille praksisen på 5 minutter ble en fin åpner for refleksjon og dagbok skriving, det skal så lite til.

Jeg avsluttet yogamatte session med balance under beina (også fast innslag, den misser jeg ikke en eneste dag) 

Så deilig å møte dagen med føttene på bakken, rolige tanker i hodet og full av skrivelyst og kreativitet.

Lag deg en nydelig dag i dag 🌸

Klem Susann

E - brevene du gleder deg til!

Gjør innboksen din til et trivelig sted 😘

Jeg vil ha sånne e-brev!