Naturlig glødende hud

diy essensielle oljer naturlig livsstil Nov 07, 2019

I 38 av mine 41 år, har jeg hatt tørr og fet hud om hverandre. I soner og aller verst har det vært om vinteren. Det er vel en av de tingene jeg bare har godtatt, med at sånn er det bare.

Men det viser seg at sånn er det bare ikke. Da jeg begynte å bruke oljene var det ikke for å få bedre hud, for det skjønte jeg ikke at jeg kunne få. Jeg gikk for gode lukter jeg.

Etterhvert som jeg har lært, og testet, så har jeg skjønt at oljene kan fikse det meste. Også tørr hud.

I løpet av årene har jeg brukt utrolig mye penger på hudpleie. Kjøpt dyrt for å få kvalitet og kremene har sikkert vært gode, men huden er ikke designet for å håndtere unaturlige stoffer. Så det har vært brannslokking. Huden har kjentes myk ut etter rensing og smøring, men like tørr morgenen etter. For ikke å snakke om når du kommer ut av dusjen med alt for stram maske.

Før vi hopper ut i tips og oppskrifter, er det noen ting vi ikke kommer utenom når det gjelder hud. Nemlig hva som skjer på innsiden av kroppen. Huden din er ditt største organ og jobber fulltid med blant annet å rense ut avfall.

Hvordan du lever vil også speile seg i huden din.

 • Hvor mye vann du drikker
 • Maten du spiser
 • Om du får frisk luft
 • Om du stresser mye
 • Hvor mye giftstoffer du omgir deg med
 • ++++

Disse kan være vel verdt å kikke på, om du er ute etter ren og glødende hud.

Naturlig hud

Jeg bruker bare rene bæreoljer som, kokosolje, mandelolje, jojobaolje eller aprikoskjerneolje. Også tilsetter jeg essensielle oljer etter lyst og behov. I denne posten kan du kikke på hvilke essensielle oljer som passer til ulike hudtyper og få inspirasjon til å lage ditt eget serum, både for fukt og rensing <3 

Essensielle oljer til hud

Oljene kan som sagt brukes til det meste, til huden er det uendelige muligheter, så her kan du finne din favoritt, både i lukt og som passer til huden din.

 En liten oversikt over hvilke oljer du kan velge til din hud:

Lag ditt eget ansiktsserum

Med en god bæreolje eller to kan du lage deg nydelige renseoljer, tonere og ansiktsserum.

Her kommer noen oppskrifter du kan prøve:

 Renseolje

 • 40 ml castorolje
 • 50 ml jojobaolje
 • 10 dråper essensielle oljer

Bland alt i en ren glassflaske med dråpeteller og rist godt.

Ansiktstoner

Ha alt i en ren glassbeholder med spraytopp. Har du ikke glassflaske kan du gjenbruke toner flasken fra eks verage serien din.

Ansikts serum

 • 10 ml arganolje
 • 10 ml aprikoskjerneolje
 • 10 ml fraksjonert kokosnøttolje
 • 12 dråper essensielle oljer

Ha alt i en ren glassflaske med dråpeteller eller med pumpetopp.

Tips; Til ansiktsserumet kan du velge hvilken baseolje du liker best, og hvilken som passer din hud best. Birgitte Magnussen har en fin bloggpost om de ulike baseoljene, du finner den her:

https://birgittemagnussen.no/guide-til-baseoljer/

Til daglig bruker jeg den naturlig hudpleieserien fra Doterra, som heter Verage. Også varierer jeg med ulike blomsteroljer på roller + hjemmelagde serum. Fungerer så fint, og huden er balansert og får en egen glød.

 

Natural Living nettportal

I portalen finner du alle mine beste tips til en naturlig livsstil som fyller på, introkurs i essensielle oljer, alt om trygg bruk, massevis av kreative oppskrifter & mye, mye mer. Bli med inn på en sniktitt her 👇🏻

Ta en sniktitt i nettportalen