Naturlig hår

diy naturlig livsstil Oct 25, 2019

Fett hår, tørt hår, kløe i hodebunnen.. Jeg hadde alt det og trodde det var så det skulle være. Jeg kjøpte ganske dyre shampoer for sensitiv hodebunn og vasket håret ofte. Håret var like fett og hodebunnen like rød og kløende. 

Jeg tenkte sant å si ikke så mye over det. Det er vel litt sånn, at vi tror ting bare er som det er og lærer seg å leve med det. Men nå skjønner jeg at det ikke trenger å være sånn. Jeg vasker håret en gang i uken, har verken fett eller tørt hår og kløen er borte.

2 ganger i året går jeg til frisøren, og da gjør jeg det skikkelig! Full pakke, med klipping, striping, glansing, krølling og napping av bryn.

Sist jeg var der, klippet jeg bare 1 liten cm av håret, veldig lite slitasje og håret mitt er sunnere enn noen gang. Jeg har rett og slett fått et naturlig og sunt hår.

For 3 år siden begynte jeg å bli oppmerksom på alle giftstoffene som jeg brukte hver dag. Jeg er nysgjerrig av natur og var også ute etter løsninger som kunne gi meg mer energi. Så jeg begynte å lese, og fant fort ut at vi vet ikke nok. Og det er nok for meg. 

Det jeg lærte underveis var at kroppene våre er ikke designet for å å håndtere giftstoffer, den er laget for å leve i og med naturen. Jeg kan ikke påberope meg å være et naturmenneske og er heller ikke villig til å gi slipp på mye at komforten jeg har idag. Men noe kan jeg gjøre, både for meg og miljøet. (Så lenge det er enkelt)

Så jeg fant ut at jeg skulle lage min egen shampo, jeg gjorde så og testet. Men gav fort opp. Håret føltes ikke rent og jeg likte ikke lukten.

Dette vil nok du også oppleve, når (for du skal vel det?) du skal bytte til naturlig. Jeg måtte forstå mer før jeg orket å prøve på nytt. Så kanskje du kan lære av erfaringene mine;

Her er i allefall hva som skjer;

Når du slutter å bruke shampo med ting som kroppen din er vant til å (prøve) å håndtere, så vil det ta litt tid før det blir balanse i systemet. Akkurat som når du går over til en naturlig deo, vil du lukte svett til du oppnår balanse.

Jeg bestemte meg for å gi det en ny sjanse og tåle litt hårlukt + fett hår. Med ny viten om at det kom til å gå over. Og det gjorde det! Tok ikke så lang tid, kanskje en måneds tid og det var sååååå verdt det. 

Jeg tror det er her mange feiler, vi prøver en naturlig variasjon og konkluderer med at den er ikke god nok. Men egentlig så er det kroppen som trenger tid til å skru ned talgproduksjonen, som har gått litt på høygir for å rense bort stoffene som er fremmed for kroppen.

Enkelt i hverdagen

Lage sin egen shampo, det har jeg ikke tid til, tenker du kanskje??

Jeg lager ikke min egen shampo lenger, det tar rett og slett for mye tid. Det gjør jeg bare når jeg føler for det, eller får lyst å lage noe kreativt.

Jeg vil som sagt ha det komfortabelt og enkelt, så jeg kjøper alt jeg trenger til håret hos dōTERRA. Enkelt og greit. Den shampoen lukter by the way himmelsk av sitrus <3 Den er så naturlig som du kan få en kommersiell shampo. Vil du gå 100% natural må du nok lage den selv, eller kjøpe fra noen som selger hjemmelaget.

Naturlig hår:

  • Vasker håret en gang i uken med Doterra shampo og balsam
  • Masserer root to tip serum inn i vått hår
  • Bruker min egen tørrshampo når det trengs imellom
  • Bruker Touch rollerne som hårolje på tuppene
  • Lager en enkel hårmaske av olivenolje og noen dråper rosmarin & lavendel innimellom for å pleie.
  • Bruker min egen saltvannsspray når jeg trenger litt styling, men det er heller sjelden. Liker det best i fritt fall 😂

Så som du ser, gjør jeg ikke noe mer enn det du gjør. Jeg har bare byttetrikset bort produktene jeg brukte, med naturlige og rene produkter. Det takker kroppen min meg for, med rent, mykt hår og en hodebunn som er frisk.

Natural Living nettportal

I portalen finner du alle mine beste tips til en naturlig livsstil som fyller på, introkurs i essensielle oljer, alt om trygg bruk, massevis av kreative oppskrifter & mye, mye mer. Bli med inn på en sniktitt her 👇🏻

Ta en sniktitt i nettportalen