Hjem Om Susann Blogg Kurs Essensielle oljer SHOP Logg inn

Naturlig mindfull oppvask

Liker du å vaske opp? De fleste svarer vel nei på det, men jeg må innrømme at oppvasken er ikke det verste jeg gjør... lenger.

Et par fine oppvaskhansker, en podcast eller musikk og selvfølgelig mitt eget naturlige oppvaskmiddel, så blir det en snill stund på kjøkkenet.

Mine favoritt podcaster for tiden:

Jeg har oppdratt gjengen til at jeg får være i fred også, jeg skal lære deg trikset.

Er det noen som maser om noe, svarer jeg bare; - Ja klart jeg kan hjelpe deg, om du tar over her. Da klarer de seg plutselig selv. Fungerer på alt, middagslaging, rydding, klesbretting osv 😂

Pause

Istedenfor å se på oppvasken som jobb, kan du se på den som en pause. En liten stund å være tilstede og hvile. Du vet, det er ikke hvordan du har det, men hvordan du tar det som teller. (Ofte) 

Det er faktisk forsket på mindful oppvask og hvordan det kan redusere stress og nervøsitet. Ganske morsomt egentlig!

Du kan lese her: https://forskning.no/jeg-bare-elsker-forskning-psykologi/mindfull-oppvask/1170362

Men jeg vil ikke at du skal stå å sniffe inn sunlight, for all del. Lag din egen naturlige aromaterapi oppvask og få dobbel effekt.

Oppskrift - Naturlig oppvask

  • 2 kopper castile såpe. (Det er ikke størrelsen som teller, men for deg som liker nøyaktige mål, en amerikansk cup er 2,5 dl)
  • 1 kopp kokt og avkjølt vann
  • 20 dråper dōTERRA Lime 
  • 8 dråper dōTERRA Lemon
  • 6 dråper dōTERRA Citrus Bliss 
    (Du kan fint bruke andre oljer, men jeg anbefaler sitrus, de gjør oppvasken blank og deg i godt humør)

Bland alt på en fin glassflaske og lag gjerne din egen etikett. Bruk bare bittelitt til hver oppvask. Sjekk på castilesåpen du har, om den skal tynnes med vann, da følger du bare anvisningene på flasken og har vann med. Noen såper er mer konsentrerte enn andre.

Tips; Varier med oljene du bruker, alle sitrusoljer kan brukes, du kan også bruke noen dråper spearmint eller peppermint i tillegg. Bare for en enda freshere oppvask.

Visste du at...

Hovedkomponenten i sitrusoljene er limonene, (1) som gjør at de har kraftfulle rensende egenskaper. Derfor er de perfekte i oppvask og i annen vask. De er også supre som flekkfjernere (+ luktfjernere) og til eks å fjerne fett. Også; gjør sitron glassene blanke 😀

Limonene viser seg  å kunne ha en rensende effekt på kroppen, så en dråpe Lemon i drikkevannet er også supert. (OBS snakker om doTERRA oljene! Mye urene oljer i verden som ikke skal tas internt)

Eller på tannbørsten for å rense tenner/ tannkjøtt.. Kunne fortsatt lenge her, men du skjønner poenget. Vi snakker altså allting rengjøring og rens. 

Healende oppvask

Først må jeg si at jeg er ganske stolt over å kunne få til å kombinere disse to. Oppvask og emosjonell healing. Et helt nytt konsept, tror det må bli et prosjekt; "Healende oppvask" eller noe sånt. En bragd i seg selv det, må si. Det er kanskje på kanten kreativ oppvask?

Det er jo sånn at oljene virker på oss emosjonelt. (2) Luktesansen er den eneste av våre sanser som er i direkte kontakt med det limbiske hjernesystemet. Du har kanskje opplevd at minner popper opp når du kjenner en spesiell lukt?

Sitrusoljer er kjent for å være oppløftende og gi energi + glede. Så om du går for å eksperimentere med oppvask for å redusere stress og bli i bedre humør, får du en god støttespiller i sitrusoljene. Har du lyst å målrette oppvask-meditasjonen din, kan du bruke boken "Emotions and essential oils" og lese om betydningen av de ulike oljene og velge oljer ut fra hva du trenger.

Jeg vet i alle fall at noe har endret seg hos meg, oppvasken er blitt en oppgave jeg liker. Sitrusoljer, tid for meg selv og rosa oppvaskhansker har gjort susen. (Hehe har en smart kjæreste, som kjøpte meg rosa oppvaskhansker, han vet hva som skal til. Han liker ikke å vaske opp.) (Jeg lar han få tro at han er smart, og sier ingenting. Men jeg skjønte trikset!)

(Kjøpt på biltema åf cårs)

Vil du lære mer, finner du flere oppskrifter og tips her: Naturlig bærekraftig kjøkken

Flere tips til hvordan du kan bruke Sitron oljen: 15 geniale måter å bruke lemon på

 Vil du ha tips og bloggposter på mail? Bli med på innsiden, klikk på bildet under her og registrer deg 👇🏻

 

Kilder:

1. Doterra - the blog https://www.doterra.com/US/en/blog/science-research-news-constituent-spotlight-limonene

2. History and science of aroma - https://www.doterra.com/US/en/brochures-magazines-emotional-aromatherapy-history-science-aroma

Close

50% Complete

Bare et steg til

Legg igjen navn og epost, så sender jeg deg mer informasjon.

Med å legge igjen eposten din, godkjenner du at jeg kan sende deg epost.