#nicecream - kake

oppskrifter snacks Jun 12, 2021

Heeeelg og fryseboksen er tom for godis 😅

Laget denne i går og NAM <3 Så god at den må på bloggen. Jeg har justert orginal oppskriften etter eget forgodtbefinnede og gjort den melkefri <3 

Nicecream - kake

Bunn:

200 g cashewnøtter
10 små dadler uten stein (Jeg brukte 6 stooore)
En ss kokosfett (Det sto lønnesirup i oppskriften, men jeg synes dadler er søtt nok)
1 ts ceylon kanel (Eller en dråpe cinnamon olje)
1 ss RÅ kakao
En klype havsalt

Topping:

3-4 frosne bananer
3 ss RÅ kakao
1 ss lønnesirup eller annen søtning (Jeg brukte Yaconsirup fordi det var det jeg hadde stående)
2-3 ss kokosyoghurt vanilje
(Valgfritt; et par dråper Wild orange, mint, lime eller en annen smak for variasjon)

Slik gjør du:

Rens og bløtlegg dadlene, og ha alt i en foodprosessor. Kjør det sammen til en klissete masse. Om du er sensitiv i magen, kan det være fint å bløtlegge nøttene også. Cashewnøtter bløtlegges i ca 4 timer og tørkes leeeenge på 40 -50 grader i ovnen. 
Trykk massen ut på et bakepapir, lag et fint rektangel. Sett den i fryseren mens du lager topping.

Ha alle ingrediensene til toppingen i en foodprosessor og kjør til fluffy krem. Bananene skal være frosne og er du dårlig på planlegging + veldig utålmodig som meg, skjører du bananene i syltynne skiver og legger dem utover på et fat. De fryser fort!

Fordel toppingen utover bunnen og sett i fryseren. Eller skjær en god bit som du spiser asap før du setter den i frysen 😂 + slikk all kremen av slikkepott og bolle :) 

Bli e-brevvenn 

Bli med i vårt inspirerende e - brev fellesskap. Jeg sender deg e - brev når jeg poster nye bloggposter, har inspirasjon å dele, har lagd et nytt kurs eller det dukker opp noe annet snacks som er verdt å dele.

Jaaaa, send meg brev