Oilpulling gjort enkelt

detox diy enkelt essensielle oljer naturlig livsstil Jun 10, 2021

Oilpulling er en gammel ayurvedisk rensemetode for å oppnå god tannhelse og den sies å ha en positiv effekt på så mangt. Om du vil nerde deg ned i oilpulling og alle dens aspekter er disse kildene fine:

Gry Hammer - Munnhygiene & Helse

Dr Axe - Oilpulling Benefits

Personlig har jeg drevet med oilpulling av og på i flere år. I perioder daglig og andre ganger en gang innimellom. Jeg er opptatt av å ha gode rutiner, men ikke pålegge meg ting som blir et ork. Så oilpulling er en av de tingene jeg gjør når jeg vil og har lyst.

Når jeg først gjør det, så er det utrolig digg. Følelsen av ren munn og hvite tenner er veldig god. Oilpullingen gjøres som første ting på morgenene og tar med seg alle slagg stoffene som har hopet seg opp i munnhulen i løpet av natten, man kjenner virkelig forskjellen.

Essensielle oljer og oilpulling

For å gjøre oilpullingen enda mer kraftfull, bruker jeg å tilsette 1-5 dråper essensielle oljer. Jeg er nok mer på 5 dråper enn 1, men er det første gang du skal teste, start med en dråpe. 

Det er mange oljer som har veldig gode egenskaper når det kommer til munnhelse og tenner, og jeg tenkte å dele noen av dem her, før jeg viser deg en enkel metode for å få oilpullingen til å gå så smooth som mulig.

Myrrh - Er nr 1 olje for god munnhelse, den er en kraftig antioxidant og renser. I munnhule finner vi båre gode og dårlig bakterier og Myrrh hjelper oss å finne balansen. Om du bruker et munnskyllevann med alkohol, sviper du gjerne ut alle bakterier, både de snille og de slemme. OG, tro det eller ei, Myrrh gir deg en skikkelig fresh følelse. Ikke mintfresh, men ren og frisk på myrrh-måten.

Spearmint - Også nummer 1 olje i oilpulling 😇  Da jeg lærte at Spearmint faktisk gjør tenne hvite i tillegg til å rense, ble den fast ingrediens i min rutine. Spearmint bleker ikke tenner, men den vasker med seg flekker (bakterier) fra mat og drikke som setter seg på tennene våre. 

Dette kan jeg skrive under på, jeg så forskjell bare etter et par dager! Helt nydelig!

 Clove - 3. olje nummer 1 😇  Clove har lenge vært brukt i forbindelse med tenner, du har kanskje hørt kjerringrådet om å tygge en nellikspiker om du har tannverk? Det er noe i det. Det funker! Har du ubehag i tenner, munnhule kan det være fint å tilsette clove i oilpullingen, eller rett og slett dotte en liten dråpe der det trengs.

Clove hindrer nervene som sender ut smertesignaler til hjernen, å fyre av. Så Clove kan også være effektiv om du har spenninger i kjeven på grunn av stress og sammen biting/ gnissing av tenner.

Hot-tips: Sett tungespissen i fortennene, så klarer du ikke stressbite tenner <3

Andre oljer som kan være fine å ha i oilpulling og variere med:

  • Lemon
  • Peppermint
  • Frankincense
  • Wild Orange
  • Cinnamon
  • On Guard

The How

Oilpulling gjøres som første ting om morgenen, før du drikker, pusser eller spiser noe. Ta en ss kokosnøttolje (du kan også bruke olivenolje, mandelolje el lignende) tilsett de essensielle oljene og svisj dette rundt i munnen. 

20 minutter er den ideelle tiden har jeg skjønt, men må innrømme at det er sjelden jeg når så langt. Jeg gjør så godt jeg kan, så lenge jeg kan og vil og det er bra nok.

Når du er ferdig spytter du oljen i søppelbøtten, ikke i vasken da kan den fort gå tett :)

Som jeg har sagt tidligere, så må alt være superenkelt for at jeg skal orke å gjennomføre. Jeg har funnet en løsning som gjør oilpullingen enklere og lettere tilgjengelig, her er den:

Ta en full flaske med dōTERRA fraksjonert kokosnøttolje, vipp av korken og tilsett opp til 50 dråper essensielle oljer.

Akkurat nå har jeg disse oljene i min:
20 dråper Myrrh
15 dråper Spearmint
15 dråper Frankincense

Husk, antall dråper kan du prøve deg frem til, start med få og kjenn hva du liker. Jeg liker å ha mange, det gir meg godfølelsen.

Også et siste tips, ikke fjern etiketten på kokosnøttolje-flasken! Hehe det limet sitter såååå fast. Ble full av lim på fingre og overalt. Har ikke brukt å ta det bort, men skulle jo gjøre det fort at det skulle se så lekkert ut på bloggen.. Yeah right! 

 

Bli e-brevvenn 

Bli med i vårt inspirerende e - brev fellesskap. Jeg sender deg e - brev når jeg poster nye bloggposter, har inspirasjon å dele, har lagd et nytt kurs eller det dukker opp noe annet snacks som er verdt å dele.

Jaaaa, send meg brev