om å ikke ha nok energi & nok er nok

human design Jul 08, 2020

 Det er ikke alltid så lett å vite når nok er nok. Snakker av erfaring. Kanskje kan du kjenne kroppen din si fra, men hodet tar over og vil ha deg til å fortsette. Det er mange ting som drar i oss. Hva vi har lært som barn at vi må/ bør gjøre, hva andre forventer, hva vi selv forventer av oss, følelsen av å måtte bevise oss og press til å få ting unna. Mange ting som kan få oss til å fortsette, selv om kroppen sier nok. 

Jeg balanserte jobb, barn, hus og  forventninger i mange år, kroppen viste tegn på at nok er nok, men jeg tok dem ikke på alvor. Jeg visste ikke når nok var nok, jeg aksepterte ikke når nok var nok, så jeg fortsatte... og fortsatte... og fortsatte. 

Jeg følte meg lat når jeg ikke hadde nok energi, unyttig og klandret meg selv for at jeg ikke kunne holde oppe farten og produktiviteten, slik som alle andre. 

Etterhvert skjønte jeg at ikke hadde samme energi som mange andre, noen dager var den der, andre dager gikk bare i sirup. Hvorfor? Jeg lette etter svarene, jeg var bitter. Hvorfor klarte jeg ikke å holde følge? 

Jeg brukte uendelig mye tid (og energi) på å jakte på energi, gjennom mat, trening og alle de 10000000 råd som fins der ute. Men det funket liksom ikke helt, noe hjalp litt, men energien fortsatte å komme i bølger. Jeg klarte ikke å finne og sette de riktige ordene på hvorfor det var som det var. 

På et tidspunkt var jeg lei, skikkelig lei. Lei av dietter, lei av å presse meg inn i systemer som skapte mer stress enn de gjorde nytte, lei av å jakte på energi og fremdeles bare oppleve energi i bølger.

Jeg bestemte meg for å gi slipp, over natten bestemte jeg meg for å spise det kroppen ville ha, bevege meg slik kroppen ville, når energien var der, fokusere på det som er gøy og godt. Gå ut i naturen, studere, leke, male, skrive.. ja bare gjøre det som føltes godt akkurat der og da.

Det skjedde samtidig med at corona viruset tvang verden til å bli stille... Alle begynte å være hjemme, tiden ble lengre på en måte. Dagene ble lengre, det ble mer stille. Mer tid til å bare være.

I stillheten fant jeg ordene jeg hadde lett etter. Svarene på spørsmålene jeg hadde stilt. Hva er galt med meg, hvorfor har jeg ikke tilgang på evig energi?

Jeg vet ikke helt hvor jeg fant det jeg fant, men det er noe med å bare tillate ting å komme, så kommer de. 

Jeg er nysgjerrig av natur og elsker å dykke ned i systemer som kan gi ny mening til det jeg allerede vet. Jeg har studert yoga, mat, essensielle oljer og mye, mye mer. Det som fanget min oppmerksomhet denne gangen var Human design. Et ganske nytt system som satte ting i et nytt perspektiv.

Det som fanget oppmerksomheten min først og fremst var at jeg i følge human design er en projector, en ikke energi type. Som projector kommer energien i bølger. Jeg er ikke skapt for å gjøre, gjøre, gjøre, men for å bruke bølgene av energi til å ta meg til suksess. WOW! Gamechanger. 

Den innsikten fikk meg hektet, og jeg begynte å studere og jo mer jeg lærte og eksperimenterte, jo mer overbevist ble jeg på at jeg hadde funnet svarene mine. Om ikke alle svarene så i allefall et verktøy som satte ord på det jeg ikke hadde klart å sette ord på før.

"Når du vet bedre gjør du bedre"

Jeg har sluttet å kjempe mot energibølgene, jeg seiler med strømmen, jeg hviler når kroppen trenger det og jobber når jeg føler meg inspirert og har energi. Jeg jobber smart og er effektiv. Får antagelig gjort mer enn de fleste på kort tid, når jeg er på. 

Jeg vet at det er sånn, så når energien er lav kooooooser jeg meg med det, vel vitende om at neste energi bølge er like rundt hjørnet.

Er du klar over hvor deilig det er å legge seg nedpå midt på dagen, i kreppsengetøy, lavendel i diffuseren og ei god bok og bare nyyyyte uten dårlig samvittighet?? Ohhh my!

Eller å bare tusle rundt i hagen, på bare bein, la tankene svirre, uten mål og mening? 

Nok

Det føles ut som om jeg har nok energi. For første gang i mitt liv, føler jeg at jeg har  nok. Jeg trenger ikke lete etter mer. Jeg kan gjøre det jeg vil, være der jeg vil, det føles ut som om at det er som det skal være. 

Det ble det store skiftet, å leve med og ikke mot sin egen natur. Jeg deler denne historien med deg fordi kanskje det er det du også trenger? Kanskje det ikke er en ny diett, eller et nytt treningsregime du trenger nå? Kanskje du trenger å leve i takt med deg selv du også? 

Jeg er her for å vise deg at du trenger ikke gjøre, gjøre, gjøre og jobbe hardt for å føle deg tilfreds, suksessfull, ha ro i kroppen eller være overrasket over alt det fine som er rundt deg.

Er du skeptisk?
Du trenger ikke tro på det for å teste det

Human design er et system som trekker elementer fra astrologi, chakrasystemet, Kabbalah, I ching, kvantefysikk og genetikk. Det er spirituelt & jordnært + en dasj vitenskapelig.

Jeg sier dette, fordi jeg selv kan være veldig skeptisk hvis noen prøver å overbevise meg om noe. Så bare så det er sagt høyt; jeg ønsker ikke å overbevise deg om noe eller be deg om å tro på noe. HD er ikke et system du trenger å tro på eller eller ta stilling til om du vil tro på. Du trenger bare prøve det ut og så vil du vite.. om det er for deg eller ikke.

HD er et praktisk verktøy vi kan bruke for å snakke om forskjellene i oss, for å hjelpe oss å finne de små tingene som kan gjøre de store forskjellene. Et system som setter ord på de tingene vi ikke helt forstår og som åpner nye dører til nye strategier som gir flyt, energi og hverdagslykke. 

Human design er alt det over, men først og fremst et eksperiment, et livslangt eksperiment. Du kan lære enkle verktøy og strategier, teste dem ut og ta med deg det som fungerer og la resten ligge.

Jeg inviterer deg til å teste det ut, om det føles riktig for deg.

1. Start med å laste ned ditt design og finn ut din energitype og din strategi.

2. Bli med i facebookgruppen vår og begynn å lær. (Jepp, jeg vet! Du har sikkert 1000 spørsmål når du først har sett kartet ditt :) )

3. Lek med din strategi, du vil bli overrasket over hvor store ringvirkninger små skift har.

 

Bli e-brevvenn 

Bli med i vårt inspirerende e - brev fellesskap. Jeg sender deg e - brev når jeg poster nye bloggposter, har inspirasjon å dele, har lagd et nytt kurs eller det dukker opp noe annet snacks som er verdt å dele.

Jaaaa, send meg brev