Pasta bolognese

snacks Mar 31, 2019

Til ungenes store glede sto "spaghetti og kjøttdeig" på menyen idag. Lykkelige uvitende om at de trykker innpå med masse grønnsaker, spiser de som bare det. Det man ikke vet har man ikke vondt av..

Er det flere enn meg som møter grønnsaksmotstand hos barna? Jeg er fullt klar over at dette er et resultat av at vi har hatt et kosthold med ferdigmat når de var små. Det er ikke lett å snu det, men jeg lurer inn der jeg kan. Pastasaus er helt genialt og stavmikseren er min beste venn i det tilfellet. 

Trikset er å mose grønnsakene så de ikke synes, ingen som stusser på det. Akkurat som jeg moser bønner inn i tacokjøttet (hihihi)

Idag har de fått i seg, gulrøtter, pastinakk, masse løk, hvitløk og kjøttkraft. De liker denne pastasausen supergodt og jeg fryder meg.

Her er oppskriften:

  • Ca. 100g pasta per person (av spelt eller bønner) Jeg lager pasta til meg selv av squash.
  • 400 g karbonadedeig øko
  • 2 ss rapsolje til steking
  • 2 røde chili
  • 2 gulerøtter
  • 1 fennikel
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 gul løk
  • 2 ss tomatpure, øko
  • 1 boks øko tomater
  • 1 stjerneanis
  • 1 ss spisskummen
  • 2 dl kraft (Du kan bruke vann om du ikke har kraft)
  • havsalt og kayennepepper etter smak

  1. Hakk/riv grønnsakene og fres dem gylne i smør i en panne, sammen med kjøttdeig og tomatpurè. Bland i hermetiske tomater, friske tomater, krydder og vann. Kok under lokk i 45 minutter.
  2. Kok pastaen etter anvisning på pakken, slå av kokevannet og ha litt smør i kjelen.
  3. Smak til sausen med havsalt og kayennepepper før du serverer kjøttsausen over pasta og pynt med en klatt rømme om du vil.

Siden jeg prøver å holde karbohydrat nivået mitt nede, lager jeg pasta av grønnsaker til meg selv, det er kjempegodt og bra for kroppen.

God middag!

:) Susann

E - brevene du gleder deg til!

Gjør innboksen din til et trivelig sted 😘

Jeg vil ha sånne e-brev!