Pina Colada - ostekake

snacks Jul 14, 2019
I mitt store og (umulige?) prosjekt å få de rundt meg til å like godis uten sukker, ga jeg min kjære oppskriftsboken "Rå godt". Det var veeeeldig lurt! Han valgte denne, må si det er en av de beste og friskeste rawfood kakene jeg har smakt.
 
Har du ikke boken Rå Godt, anbefaler jeg den på det varmeste. I alle fall om du er som meg, at du liker noe godt og søtt. 
Du finner den her.
 
Da jeg bestemte meg for å kutte ut sukker for over et år siden, ble løsningen å finne gode alternativer, istedenfor å nekte meg ting. Jeg har alltid vært ei søtguri og mest sannsynlig det man kaller sukkeravhengig. Men så er det det, at jeg merker det så godt på kroppen når jeg spiser sukker. 
Livet er rett og slett bedre uten, da gjelder det å ha noe søtt og godt i skapet, som også er bra for kroppen.
 
Denne var utrolig god, og kommer garantert til å bli en gjenganger her i huset.
 

Oppskrift Pina colada ostekake

 (Bilde; skjermdump fra boken Rå Godt)

Bunn:
2 dl havregryn
2 dl pecannøtter
2 ss mandelsmør
15 små dadler uten stein
1/2 ts vaniljepulver
1/2 ts salt
2 ss fibersirup eller agavesirup
1 dl bokhvete mel
 
Kjør alt i en foodprosessor, unntatt sirup og bokhvete. Kjør til en grov deig. Mot slutten tilsetter du sirupen så det blir en klissete masse. Dekk en springfrom med bakepapir og klem deigen sammen med bokhveten i formen.
 
Vaniljekrem:
5 dl bløtlagte cashewnøtter
3 dl kokoskrem (det faste i kald kokosmelk)
1 dl ananas i biter
2 ss agavesirup
Saften av 1/2 sitron
1/2 dl smeltet kokosfett (cocosa)
2 dråper vaniljestevia
En klype salt
 
Ha alt i en foodprosessor og kjør til en krem. Fordel 1/4 over bunnen og sett den i fryseren min 15 min.
Ha 1/4 av kremen i en egen bolle og sett til side. Resten skal du lage ananaskrem av.
 
Ananaskrem:
Resten av vaniljekremen
1 stor ananas
1/2 ts malt (økologisk) gurkemeie
1 dl kokosolje
3 dråper vaniljestevia
kokosflak til pynt
 
Putt resten av vaniljekremen og alle ingrediensene i fodprosessoeren og kjør til krem. Fordel halvparten på den stivnede vaniljekremen, og sett i frysen igjen. 15 min eller mer. Ha på et lag med vaniljekrem og frys. Til slutt topper du med ananskremen og pynter med kokosflak eller det du vil. La kaken stå i min 4 timer i frysen. ENJOY <3
 
PS Jeg trikser med oppskriftene alt etter hva jeg har i skapet, denne gangen byttet jeg ut agavesirup, med kokossirup og vanilje stevia dråper med vanlige steviadråper og vaniljeekstrakt. 
 
PPS Når kaken er ferdig frosset, skjær den opp i spise-stykker og legg dem i en boks, så kan du ta opp et stykke når du har lyst på noe godt :) 
 
PPPS Jeg tilsatte også noen dråper dōTERRA lime olje i kremen, det ble friskt og godt.
 
:) Susann
 

Bli e-brevvenn 

Bli med i vårt inspirerende e - brev fellesskap. Jeg sender deg e - brev når jeg poster nye bloggposter, har inspirasjon å dele, har lagd et nytt kurs eller det dukker opp noe annet snacks som er verdt å dele.

Jaaaa, send meg brev