12 grader + kjølende kroppsspray

diy essensielle oljer May 21, 2021

Når gradestokken kryper over 10 grader her oppe i Lofoten og sola titter frem kan vi fort synes dert blir litt VEL varmt 😂

Heldigvis vet jeg råd, jeg lager meg en liten porsjon av denne fine kropps sprayen som sørger for at jeg ikke blir for heit 🤩

Kjølende kroppsspray

  • 1/3 dl kokt og avkjølt vann
  • 1/3 Trollhasselvann
  • 4 dråper dōTERRA Peppermint
  • 4 dråper dōTERRA Lavender
  • Valgfritt: En dasj fraksjonert kokosnøttolje

Bland alt sammen på en sprayflaske i glass. Eventuelt kan du gjenbruke tonerflasken til Verage-toneren om du bruker den, Rist godt før bruk. Såååååå deilig å spraye på huden når det er varmt, eller etter en laaaaang dag i solen <3 

 

Når vi snakker om solen

Jeg prøver så langt det går å beskytte huden min mot solen med naturlige produkter. Etter å ha skjønt at solkremene du kjøper rundt om, ofte inneholder en rekke ulike kjemikalier vi ikke vet hvordan påvirker oss, har jeg redusert bruken og valgt en bedre variant. Du kan sjekke din solkrem her: https://www.ewg.org/skindeep/

Når jeg skal være ut i sola hele dagen, bruker jeg vossabia <3 Du blir litt hvit, før den har trukket inn, men pytt pytt...

Ellers bruker jeg en god dagkrem med noen gode oljer i, slik som denne blandingen for eksempel:

  • Essential Skin care hyrdation cream
  • Frankincense
  • Myrrh
  • Helicrysum
  • Yarrow POM

Jeg har ikke antall dråper, men jeg tilsetter oljene oppi kremen, så er den klar og jeg trenger ikke styre med en masse oljeflasker hver dag :) 

Frankincense, Myrrh og Helicrysum har litt naturlig solfaktor og det er nok for min vikinghud. Dette er ikke en anbefaling om å legge bort solkremen,  her gjelder det å ta et informert valg. Sett deg inn i alternativene og kjenn etter hva din hud trenger. 

 

Minikurs i naturlig livsstil & essensielle oljer

Klikk på knappen og lær 4 kule ting om oljer, naturlig vs moderne livsstil og 3 smarte (og trygge) måter å bruke oljer på.

Jepp jeg vil lære!