FAXIT

helt enkelt Jun 28, 2021

Først av alt; jeg tror jeg har funnet opp et nytt ord; faxit. Bittelitt inspirert av Brexit da.

Så; Som du ser på bildet så er Bjørn opptatt av å blåse på Lucky for å få oppmerksomhet, jeg derimot var i det romantiske hjørnet og forventet en god smask 😂

👉🏻 Om du vil lytte til denne posten, fins den som podcast her:

Over til dagens agenda; 

Det siste året har jeg stadig kjent på det er noe "off" med sosiale medier, det er rett og slett for mye for meg. Det gjør noe med kroppen min, nervesystemet og ja til og med søvn i perioder. Jeg tar meg stadig i å sammenligne meg med andre, følelsen av å ikke være god nok, stresse med å henge med, få med seg alt.

Også er det den følelsen av at man ikke kan verken "leve" eller "gjøre business" uten. Jeg tror det er en historie vi kan skrive litt om, rett og slett. (Dere fine i Team Supernaturlig, ikke vær redd, dere skal bli like godt ivaretatt uten facebook, jeg har en plan :) )

Jeg har prøvd mange varianter av å sette grenser rundt bruken av sosiale medier, men vi snakker avhengighet her. Man kan ikke si til en røyker at du kan røyke litt av og til... Facebook påvirker oss på samme måte som en hvilken som helst avhengighet. Likes, anerkjennelse å bli sett, trigger belønningssystemet vårt og boom vi bare vil ha mer. 

I perioder har jeg logget helt av og det har vært deilig. Men hver gang har jeg kommet tilbake fordi jeg følte at jeg "måtte". Brukt argumenter som jeg må "følge med" (på hva???) Barna har klassegrupper der... Jeg har en business å drive som bare MÅ være synlig på SOME...

Nå leker jeg med tanken om at det er avhengigheten som snakker... Tror det er fare for det ja... Så nytt eksperiment på gang. Jeg logger av alle sosiale medier, for en periode, kanskje en uke, kanskje 20 uker, kanskje for ever. Hvem vet.

Det er ca en måned siden jeg startet faxit (facebook exit bare for å klarere). Denne gangen legger jeg alt til rette for at ikke argumentene mine fra tidligere skal holde vann. Jeg har lagt en plan for hvordan være tilstede i livet og i business helt uten facebook. Rett og slett gjort noen grep for å forberede meg, kan skrive om dem i en annen post om du er interessert. (Send meg et brev eller en epost til [email protected] om du er nysgjerrig.)

Det som er skumlest med hele faxit er all tiden jeg får til overs <3 Jeg kjenner på følelsen av abstinensene når det blir kjedelig, når jeg sitter å venter, reiser langt, skal bare "slappe av litt". Hånden går automatisk til telefonene og hjernen skriker etter å bli distrahert.

Det trengs en reserve plan her også. En av tingene jeg har tenkt å gjøre er å lage en topp 20 LOVE list. I en periode trenger jeg å minne meg selv på hva jeg virkelig elsker å gjøre. 

For eksempel:

Lese bøker
Scrapbooking (Tenk om jeg får tid til det igjen!)
Tegne
Skrive (Blogge mer)
Gå tur
Yoga
Lese kokebøker + lage mat
Fotografere
++++

Målet er å få 20 ting på listen der, kjenner jeg trenger litt tid på å bli kjent med hvem JEG er og hva JEG liker, igjen. 

Jeg kjenner på at det skjer et skifte, det begynner å dukke opp et behov for å gjøre ting på en annerledes og bedre måte. Det er noen systemer som ikke er bærekraftige for oss å ta med oss inn i fremtiden. Hmmm.. lurer på om sosiale medier er et av dem...?

Har du noen tanker rundt dette? Del gjerne med meg, igjen du finner meg i Villaveien og på epost: [email protected]

E - brevene du gleder deg til!

Gjør innboksen din til et trivelig sted 😘

Jeg vil ha sånne e-brev!