Lavender

essensielle oljer Apr 23, 2017

 

Sitter du med en flaske lavendel i hånden og lurer på hva du kan bruke den til? Kanskje du vil få nytte av noen av mine tips.. Men først min personlig erfaring med lavendel: 

Aaahhhh det er så mye ro i en flaske lavendel. I starten liket jeg den ikke, jeg syntes den var sterk og jeg ble nesten litt uvel. Jeg lot den bare stå. Så fikk jeg litt ny innsikt, jeg lærte at motstand mot en olje faktisk kan bety at jeg trenger den. Det fikk meg til å søke kunnskap om lavendel. Da begynte brikkene å falle på plass.

En av de tingene jeg oppdaget var at lavendel er en olje som rent fysiologisk sett påvirker de delene av hjerne vår som påvirker følelser og i neste omgang nervesystemet. Lavendel får oss kort sagt til å skifte gir, fra stress til ro. Dette gir mening. Jeg har et nervesystem som har stått i stressberedskap over lang tid og stritter imot når lavendel kommer å skal lage ro i systemene. Løsningen ble å begynne å bruke lavendel under beina. Så langt unna nesen som mulig. Etterhvert har lavendel blitt en av favoritt oljene mine. Jeg kjenner at kroppen skifter gir. Helt fantastisk å bruke under avspenning og rolig yoga. 

Prøv å ta et varmt bad med epsomsalt og 4-5 dråper lavendel i rett før du skal legge deg. Her snakker vi god kvalitetssøvn. 

Det fin så mange måter du kan bruke lavendel, jeg har lagd en liten PDF du kan printe ut om du vil og ha for hånden. Kom igang med oljer PDF

 

Noen andre tips som er ok å ha med seg:

Smøre på kviser, tørker den ut på et blunk.


I balsam, skinnende glansfullt hår.


I diffuser på kveldene eller på soverommet.


Under bena på barna når de legger seg


I mascaraen for bedre holdbarhet og pleie til vippene.


Under nesa på mannen når han snorker (hihi)

 Lavendel i diffuser

For flere diffuserblandinger; sjekk ut diffuser guiden jeg har laget.

Lavender og følelser

Her har jeg oversatt og plukket ut det jeg synes er viktigst  om lavendel fra boken; Emotions & Essential oils.

Lavender adresserer seg til åpen kommunikasjon. Den retter seg direkte til frykten for å bli sett og hørt slik som du er. Hvis du har vanskelig for å uttrykke dine sanne følelser og tanker, er lavendel en fin støtte for å åpne opp. Opplevelser fra tidligere kan skape spenninger og blokkeringer, det kan være en opplevelse av at det ikke er trygt å dele dine sanne tanker og følelser. Selv en utadvent person kan ha vansker med å uttrykke sine følelser,  om de virker åpne, trenger ikke ordene å være knyttet til deres sanne hjerte og sjel. Slike blokkeringer følges ofte av sterke følelser som at du ikke er verd å elske, at du er uviktig, eller at du ikke føler deg hørt. Frykten for avvisning hindrer din sanne stemme og fanger følelsene på innsiden.

Lavender fremmer følelsesmessig ærlighet, og åpner opp for at du kan uttrykke dine innerste følelser og ønsker. Når du lærer deg å uttrykke dine innerste tanker og følelser blir du sluppet fri fra ditt selvpåførte fengsel. Det er gjennom åpen og ærlig kommunikasjon at du opplever ubetinget kjærlighet og aksept. 

Bruk lavender til å bli satt fri og til å dele ditt sanne jeg med andre!

Negative følelser: Blokkert kommunikasjon, frykt for avvisning, følelse av å ikke bli sett og hørt, spenning, følelsesmessig uærlighet, innsnevret, frykt for å avsløre seg selv.
Positive virkninger av lavender: Åpen kommunikasjon, avspenning/ avslapning, hjelper å utrykke seg, følelsesmessig ærlighet, å bli hørt.

 

Lavender er avslappende og hjelper deg å slippe frem ditt sanne deg. Den fin å bruke under rolige yogapraksiser og under avspenning. Prøv en blanding av lavender og wild orange.. mmmmm. 

Lavender i historien

Historisk sett, i middelalderen, var folk veldig delt på hva lavender kunne brukes til. Særlig når det gjaldt kjærlighet. Noen hevdet den kunne hjelpe til å leve i sølibat mens andre mente den kunne fungere som afrodikium. En av grunnene til dette kan være at listen over bruksområder er så utrolig lang.

Lukten av lavender fremhever bevissthet, helse, kjærlighet, fred, og generell følelse av velbehag.

Lavender er fin å blande med flesteparten av andre oljer, og gjør seg spesielt godt sammen med sitrus.


  

Kilder
Modern Essensials 2016
Emotions & Essential olis - A modern resourse for healing 2016

Bli med på innsiden

Jeg passer godt på eposten din og sender bare epost i ny og ned.