Skrivesperre & Sjokoladepai
Jeg sto opp i morges, lagde go-kaffen min, satte meg ned på yogamatta, åpnet macen for å skrive...
Meeeeeeen ingenting kom, satt der ganske lenge, begynte å surre rundt på internettet istedenfor og fant en sjokoladepai jeg lagde for mange år siden.
Hoppet over skrivingen idag og dro for å handle ingredienser istedenfor 😇
Angrer ikke! denne sjokoladepaien er så god at den er verdt å skrive hjem om 🤩
Den originale oppskriften er fra Cecilia Folkesson, men jeg har laget min egen vri på den, her er oppskriften:
Bunn
- 3,5 dl kokosmel
- 3 egg
- 1,5 dl kokosolje
- 0,5 dl kokossukker
- En klype salt
Fyll
- 6 dl kokoskrem
- 300 g mørk sjokolade
- 6 dråper dōTERRA vaniljeolje (du kan også bruke vaniljestang eller vaniljepulver)
- 1 ss honning eller litt stevia om du vil ha den litt søtere
- En klype salt
Slik gjør du det:
- Sett ovnen på 200 grader.
- Bland alt til bunnen sammen i en bolle og kna det sammen.
- Trykk deigen ut i en 28 cm paiform, la deigen gå litt oppover kantene.
- Stek den i 10 min.
Mens bunnen avkjøles lager du fyllet slik:
- Varm opp kokoskremen.
- Hakk opp sjokoladen.
- Ha sjokoladen oppi den varme kremen.
- Tilsett vanilje, evt honning og en liten klype salt
Hell sjokoladekremen oppi den avkjølte bunnen og sett den kaldt.
Du kan pynte den med sjokoladebiter og kokosflak om du vil. Skal du ha den på et kakebord er det fint å pynte med bær.
Paien kan fryses.
NAM 😋