Mine topp 3 (4-5) turvenner

dagbok essensielle oljer May 27, 2021

I 2020 satte jeg meg et mål om å gå på fjelltur, det har jeg gjort! Styrken i kroppen begynner å komme tilbake og utholdenheten blir stadig bedre. 

Her finner du bloggen fra den gang da.

Det er mange prosesser som foregår på en gang når en kropp som har vært stille veldig lenge skal begynne å bevege seg igjen. Hindrene som skal overvinnes er både fysiske og emosjonelle. 

Et av hovedsymptomene med ME er PEM -postexertional malaise eller anstrengelse utløst sykdomsfølelse/ symptomforverring. Tidligere kunne selv små anstrengelser føre til langvarig utmattelse og det husker kroppen. For hver nye milepæl som nås, kjenner jeg på redselen for å falle tilbake. Den blir stadig mindre for hver gang kroppen erfarer at det går bra, og ikke minst for hver gang jeg lytter til kroppen skjønner kroppen at jeg respekterer den og den stoler mer og mer på meg. 

Jeg skal ikke si at prosessen har vært rosenrød og at alt bare flyter på en rosa sky, det har vært noen nedturer, noen kræsjlandinger (læringer) underveis. Men når jeg ser tilbake på hvor jeg var for 3-4 år siden, så ser jeg at det har gått fremover alt i alt.

Om du har fulgt meg her på bloggen en stund, så vet du at jeg har mine knep som jeg bruker for å støtte meg selv på veien. En av favorittene er oljene mine <3 Så her kommer mine favoritter når det kommer til å støtte en kropp som skal utfordre seg:

Mine topp 3 turvenner

#no1 - Peppermint, uten tvil! Før hver tur tar jeg et par dråper i hånden og puster dypt inn, resten masserer jeg i nakken & på brystet.

#no2 - Smart & Sassy i drikkevannet. Jeg synes den gir god energi også minner den meg på å lytte til kroppen. Det er litt Peppermint i den også, så suuuuper for pusten underveis i bakkene.

#no3 - Deep blue, Frankincense & Copaiba. Melkesyre er en annen utfordring jeg har møtt på, den har hatt en tendens til å hope seg opp og skape kluss i lang tid etter en tur. Jeg synes det hjelper godt å blande de tre over her enten i kokosolje eller i en lotion og massere beina og rumpa både før og etter tur.

Det må være lov å ta med en #no4. vel? Eucalyptus! Den har vært og er en super støtte når det kommer til å tørre å utfordre kroppen og stå i følelsene som følger med <3 Jeg anbefaler deg å lese om den i "Emotions & Essential oils" boka.

Også #no5 😂 - sist men slettes ikke minst, er det såååå kos å ha med en god turdate <3

Minikurs i naturlig livsstil & essensielle oljer

Klikk på knappen og lær 4 kule ting om oljer, naturlig vs moderne livsstil og 3 smarte (og trygge) måter å bruke oljer på.

Jepp jeg vil lære!