Hva er egentlig human design?

human design Aug 22, 2021

Før jeg forklarer hva human design er, vil jeg dele hvorfor jeg har falt pladask for hele systemet og ikke slutter å la meg fasinere av det.

Human design kom til meg like etter at jeg var på vei til å brenne ut for andre gang. Jeg hadde kommet meg på beina etter en stor krasj i 2013, startet min egen business og følte at jeg virkelig levde i medvind. Jobbet mye, gjorde alt som måtte gjøres og var full av pågangsmot og passion for det jeg holdt på med. 

Etter halvannet år begynte noe å kjennes "av" igjen, jeg følte meg mer og mer trøtt og sliten. Jeg fikk ikke gjort alt som måtte gjøres i det livet jeg hadde skapt og jeg kom til et punkt der jeg bare måtte trå tilbake og ta det roligere. 

Utrolig frustrerende og jeg lurte virkelig på om jeg ikke kunne jobbe og om jeg bare skulle gi opp. Jeg besøkte en healer som sa at jeg var ikke ment for å jobbe, jobbe, jobbe. Jeg skulle være en livsnyter og hun anbefalte meg å legge bort alt og bare være. Hun anbefalte meg kun å gjøre ting jeg likte i tiden fremover og bare lene meg inn i det.

Det er noe av det vanskeligste jeg har gjort. Alt i meg strittet i mot, hva ville skje med bedriften min om jeg bare slapp taket? Bare tanken på å bare gå der å dulle gav meg dårlig samvittighet og følelsen av å være lat. Og ikke minst hva ville andre tenke?

Uansett, med masse tvil og egentlig lite tillit til prosessen gjorde jeg det. Jeg gikk i skogen, malte, mediterte, lekte med ungene, lagde mat og bare var. Rørte ikke med noe som "var produktivt". 

Et eller annet sted der kom Human design seilende inn i min verden. Jeg husker ikke helt hvordan, men jeg fant iallefall frem til min energitype. Det traff meg så langt inn i hjerterota at jeg ble sittende med haka på knærne og tårene i øyekroken. 

Det jeg leste var som å lese om meg, slik jeg er innerst inne, men som jeg hadde brukt hele livet på å late som jeg ikke var. Jeg er en Projector, en ikke energi type. Jeg er ikke designet til å gjøre, gjøre, gjøre, men verdien er i det jeg ser. 

De neste månedene brukte jeg på å studere, Projectors elsker ofte systemer og med en 1/3 profil er jeg designet til å ville dykke dyyyypt. Jeg leste ALT jeg kom over, så alle gratisfilmer jeg kunne finne og kjøpte kurs. Om jeg får si "heldigvis" kom korona samtidig, så verden var stille og ga meg den tiden jeg trengte til å studere. (Det må være lov å se det positive i elende?)

Året som fulgte brukte jeg på å forstå og ta inn informasjon, eksperimentere med den og det førte til at jeg la om hele bedriften min, endret alt. Automatiserte, ryddet, ba om hjelp og skrellet av til jeg satt igjen med det som var viktigst. Jeg jobbet bare noen få timer om dagen og hvilte masse.

Nå nesten 2 år etter "nesten krasjet" mitt ser livet mitt helt annerledes ut. Strategiene fra Human design virker, jeg forstår hvem jeg er og jeg tørr å være meg. Det er den største befrielsen av de alle. Jeg prøver ikke å være noen andre enn meg selv og med det føles alt så mye lettere.

Vitenskapen om hvordan vi alle er forskjellige

Human design er vitenskapen om hvordan vi alle er forskjellige. Det er et spirituelt system, men også veldig jordnært og praktisk. Det vil ikke spå deg noe eller fortelle deg noe du ikke vet fra før, men heller gi deg de små og store aha opplevelsene, der du kan senke skuldrene og få bekreftet det du egentlig visste, men ikke helt har turt å stole på.

For å laste ned ditt design må du taste inn fødselsdato, tid og sted også får du ditt unike blueprint i form av et kart. I kartet ser du mange geometriske figurer, linjer, planetsymboler og tall. Alle disse har sin mening og er din energetiske "bruksanvisning". Hehe tenk at vi er født med en bruksanvisning! Hendig!

Noe slikt vil ditt kart se ut når du laster det ned, med ulike sentre og linjer farget inn.

Gjennom å se på kartet ditt kan man finne ut hvor du har konsistent energi, hvilke områder i livet du kan bli ledet på avveie, hvilke styrker/ talenter du har og til og med hva som er livsoppgaven din.

Human design er basert på mange ulike gamle modeller som Astrologi, det hinduistiske chakra systemet, I Ching og  Kabbalah, men det er også rotet i kvantefysikk og biovitenskap. 

Det jeg liker aller best med det er at det er ikke noe du trenger å tro på, det er et eksperiment der du kan prøve ut de enkle og praktiske strategiene du lærer og selv se om du opplever mer flyt, energi og tilfredshet. Jeg har gjort lesinger for folk som synes det hele er bare merkelig, som sitter med haka på knærne etterpå og lurer på om jeg ser tvers gjennom dem 😂 Det treffer spikeren på hodet gang på gang. Love it!

Om du begynner å lese om Human design treffer du fort på Ra Uru HU, det er grunnleggeren av Human design. (Egentlig het han Allan Krakow)

I 1987 kanaliserte han systemet gjennom det han kaller for "The Voice". Gjennom 8 dager og netter skrev han det hele ned og brukte resten av livet sitt på å undervise det. Historien rundt opprinnelsen til Human design er... uhmmm.. heller mystisk og jeg kan kjenne på at jeg er ikke heeeelt sikker på at jeg kjøper den. Og jeg kan heller ikke forstå hvordan noen kan skape et slikt system uten å ha fått hjelp fra noe. Uansett, etter å ha eksperimentert med strategiene og sett hvordan jeg selv og andre blomstrer når de eksperimenterer med dem, har jeg adoptert systemet helt og holdent. 

Jeg er fremdeles langt nedi kaninhullet og studerer det hver dag. Aner ikke når og om jeg noen gang kommer opp av det kaninhullet. Akkurat nå virker det som om jeg vil bruke dette livet på å studere og kanskje de 2 neste også 😂 Jeg har tilogmed prøvd å sove med boken under hodeputa for å se om kunnskapen kanskje kom inn om natten også.. Vurderer nå denne metoden:

 Human design - kort oppsummert

I human design fins det flere lag med informasjon. Jeg lister dem opp her i kronologisk rekkefølge:

  • Energitypen - Forteller deg hvordan du er ment å utveksle energi med omverden. Den gir deg også en strategi du kan bruke for å tiltrekke deg de riktige mulighetene for akkurat deg.
  • Autoritet - Din indre guide og beslutningstaker. Hjelper deg å ta beslutninger som er riktige for deg.
  • Profilen - Ditt kostyme, hvordan du er her for å manifestere din livsoppgave.
  • De 9 sentrene - Hvert senter har sitt unike tema og om det er farget inn har du konsistent tilgang til den energien. For eksempel om hjertesenteret er farget inn har du en konsistent tilgang til viljestyrke og selvverd.
  • Gater og kanaler - Spisser informasjonen fra sentrene og her ser du spesifikke styrker og talenter du har.
  • Inkarnasjons kryss - Her finner du livsoppgaven din.

Og under all denne informasjon fins enda dypere lag som beskriver hvordan du tar inn verden, fordøyer informasjon og mat + mange flere ting.

Som du ser er det mye informasjon og mye du KAN dykke ned i, men den gode nyheten er at det eneste du trenger er å vite din type, strategi og autoritet. Med å eksperimentere med dem vil alle de andre brikkene falle på plass av seg selv. Alle styrkene dine vil komme til sin rett, du vil bli ledet til din livsoppgave og du vil oppleve at verden er enkel å navigere i.

Jeg virkelig fryyyyder meg når store komplekse ting kan summeres opp i en enkel liten setning ❤️ Ikke så rart siden min livsoppgave er å forklare ting på en enkel og praktisk måte + bringe inn mer enkelthet til vår komplekse verden i samme slengen.

Har du lyst å lære mer:

2 enkle steg for å komme igang:

  1. Last ned ditt design her.
  2. Finn ut hvilken type du er og gå til podcasten vår for å lære mer.

 

E - brevene du gleder deg til!

Gjør innboksen din til et trivelig sted 😘

Jeg vil ha sånne e-brev!