Jeg og Zuckerberg tar oss en pause! - Igjen

helt enkelt meninger fra definert ajna Feb 23, 2022

I fjor, i juli tror jeg det var, gikk jeg ut av alle sosiale medier en stund, det var utrolig deilig.

Les mer om den saken her: https://www.susannbakken.no/blog/faxit

Og her: https://www.susannbakken.no/blog/den-analoge-verden-2-uker-etter-faxit

De siste månedene har både Facebook og Instagram sneket seg på igjen. Jeg blir irritert, irritert for at jeg får en slags avhengighet, at jeg lar meg trigge, og mest av alt av at Mark Zuckerberg skal styre hva jeg skal se, lese og høre om.

Jeg vil ikke være slave av en algorytme... Har du hørt om The four tendencies? Det er en personlighetstest som kategoriserte meg som en rebell, og det resonnerte. Jeg er ganske stille av meg, ikke så rebelsk egentlig, men det kan være vanskelig å bestemme hva jeg skal gjøre. Faktisk så vanskelig at jeg ofte ikke klarer det selv en gang 😇

SÅ! Idag har jeg kjent på at det er tiden igjen. Tid for å forlate Facebook igjen. Kanskje blir det siste exit.. vet ikke.. Men jeg må i alle fall ha en pause nå.

Det er mange grunner til at jeg vil bort, i ca kronologisk rekkefølge er det dette som brenner mest:

  • Jeg mister kreativiteten min når jeg blir slukt inn i scrolling, det går til og med ut over nattesøvn. 
  • Jeg støtter ikke Mark Zuckerberg sin makt som globalt medie. Der han kan bestemme hvem som får si hva. (Hvem skulle tro at jeg skulle bli politisk engasjert... men dette kjenner jeg er viktig for meg)
  • Jeg liker ikke å bli manipulert av algorytmer, det er noe falskt over det. Nesten litt ekkelt å tenke på når jeg tenker på det...
    Anbefaler denne dokumentaren om du vil ha et perspektiv på det hele: https://www.thesocialdilemma.com/
  • Jeg savner stillheten i hjernen min når det ikke er så mange distraksjoner. Mmmmm... det er deilig med en stille hjerne og superkreative tanker som popper opp.
  • Jeg har tro på å vende ryggen til det som ikke resonnerer lenger, vi kan stemme med pengene våre og energien vår.

Så er det det å slette kontoen da... Det sitter litt inne kjenner jeg.. Litt usikker på hva jeg er usikker på. Er det avhengigheten? Litt som å stumpe røyken? 

Kjenner litt på FOMO, går jeg glipp av noe? Fornuft-hjernen min vet at jeg ikke gjør det, men det er en stemme som prøver overbevise meg om noe annet. Merkelig følelse egentlig.

Inspirasjon er en annen ting som holder meg på Facebook, jeg liker å bli inspirert av andre. Fornuft-hjernen sier at det er da plenty av steder å gå for å bli inspirert, den kjøper jeg. Meeeen så er det en liten FOMO stemme der inne da...

Kjenner at jeg er ikke HELT klar for å full retrett, klarer ikke å trykke på DELETE knappen, enda. Må finne en smuuuudere måte å gå ut på, litt saktere, må rett og slett hære meg litt.

Når jeg ser det i lys av mitt design, så lyser min åpne spleen mot meg, not self tema der er, å holde fast på noe som ikke er bra for deg. Når jeg spør meg selv:
- Er det bra for deg å være på Facebook?
Når jeg svarer ærlig og oppriktig, så er svaret:
- Nei.

Det hjalp litt å skrive om det kjenner jeg... der er det.. å holde fast på noe som ikke er bra for meg.. (En smule selv coaching på direkten her 😇)

Neste spørsmålet mitt blir da; hvordan skal jeg klare å gjøre det slutt med Zuckerberg?

Jeg liker utfordringer, så jeg utfordrer meg selv til 21 dager Facebook fri. Jeg og Zuckerberg tar oss en pause, se på relasjonen vår litt på avstand også skal vi vurdere etterpå om forholdet vårt er liv laga.

Kanskje du vil bli med på en 21 dagers facebook fri? Skriv til meg! Det er så inspirerende å være flere sammen.

Og du; Sist jeg logget av Facebook, ble jeg über-kreativ og skrev bloggposter og e-brev så det suste. Vil du høre fra meg om kreativiteten slår til igjen, meld deg som brevvenn under her 👇🏻

❤️

PS Tusen takk for at du leser bloggen min. 

E - brevene du gleder deg til!

Gjør innboksen din til et trivelig sted 😘

Jeg vil ha sånne e-brev!